Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V Novej Dedinke havarovala sanitka s tatrovkou
Zdielať na

V Novej Dedinke havarovala sanitka s tatrovkou

NOVÁ DEDINKA / Zdravotnícky materiál rozsypaný po zemi. Traja zranení, z toho dvaja záchranári. Takto to vyzeralo po nehode tatrovky a záchranárskeho auta v obci Nová Dedinka.

Sanitka išla so zapnutými majákmi do križovatky so stopkou. Keď jej vodič vošiel na cestu, vrazila do nich Tatra. Vodič tatry práve odbočoval z hlavnej na vedľajšiu cestu, doľava. Ako povedal, spomalil a keď už vošiel do križovatky, sa pred nim vynorila oproti idúca sanitka.

"Vodič sanitky vletel do križovatky, na vedľajšej ceste, nedal prednosť, vletel do mňa a tam kúsok ďalej sa už prevrátil. To bol moment, veľká rýchlosť, on ani nechcel zastaviť," opisuje šofér tatry Karol.

Poranená hlava

Tatrovka predným nárazníkom zachytila pravú zadnú časť sanitky. Náraz záchranárske auto prevrátil na ľavý bok. V jeho vnútri bol vodič a v zadnej časti záchranár s pacientom, ktorého niesli do nemocnice so zranením dolnej končatiny. Prví boli na mieste hasiči, ktorí do príchodu záchranárov ošetrili zranených. Najhoršie na tom bol záchranár, ktorý sa venoval pacientovi. Mal poranenú hlavu.

"Zdravotnícki operátori vyslali na miesto nehody tri posádky, ktoré ošetrili dvoch záchranárov a pacienta bez zranení a všetkých transportovali do bratislavských nemocníc," informuje hovorca záchranárov Boris Chmel.

Dychová skúška bola u oboch vodičov negatívna. Pre šoféra Karola bola toto prvá nehoda v živote, počas jeho dvadsaťročnej praxe. Škodu na tatrovke odhadli na sto eur, u sanitky zatiaľ nebola vyčíslená. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy