Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smetiarske auto stálo na kraji cesty, keď do neho vpálil kamión
Zdielať na

Smetiarske auto stálo na kraji cesty, keď do neho vpálil kamión

BRATISLAVA / Hlavný ťah v smere do Bratislavy zostal na viac ako tri hodiny ťažko prejazdný. Za všetko mohla zrážka kamióna so smetiarskym autom. Predbežné škody boli vyčíslené na viac ako 140 tisíc eur.

K dopravnej nehode kamióna s nákladným autom došlo dnes krátko pred 8-mou hodinou ráno na výjazde z Rovinky v smere do Dunajskej Lužnej.

Šťastie v nešťastí. Tak sa dá nazvať nehoda dvoch niekoľkotonových kolosov. Smetiarske auto zostalo stáť na krajnici a jeho zamestnanci išli o pár metrov ďalej po kontajnery, aby ich vysypali. Našťastie sa v tom čase nikto z pracovníkov nenachádzal pri zadnej časti vozidla, ani nestál na stupačkách.

"Vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu svojho motorového vozidla a narazil s ním do pred ním stojacieho nákladného auta," informuje policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Šofér kamióna nám mimo kamery povedal, že mu slnko zasvietilo do očí a oslepilo ho. Smetiarov si tak všimol, až keď bolo neskoro a zrážke už nedokázal zabrániť. "Oboch vodičov podrobili dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila. Priestupok vodiča bol na mieste vyriešený v blokovom konaní," dodáva Slamková. 

Všetci, ktorí medzi 8 až 11 hodinou išli do Bratislavy v smere zo Šamorína, si v kolónach postáli desiatky minút. V opačnom smere sa zápchy začínali už na výjazde z Bratislavy do Rovinky. Dopravu v úseku riadili policajti striedavo v jednom pruhu.

K vážnej nehode došlo aj v susednom Česku. Autobus spadol do niekoľkometrovej hĺbky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy