Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodiči v Bratislave v najbližších mesiacoch zažijú náročnú skúšku
Zdielať na

Vodiči v Bratislave v najbližších mesiacoch zažijú náročnú skúšku

Archívne video

BRATISLAVA / Sto kilometrov hlavných ťahov dostane v Bratislave nový asfaltový koberec. Opravy budú trvať od marca do konca letných prázdnin. Okrem peňazí z rozpočtu mesta prispela aj vláda. Celkovo je tohto roku vyčlenených 16 miliónov eur. Vodiči v našom hlavnom meste tak v najbližších mesiacoch zažijú náročnú skúšku.

Vymeniť staré za nové a vo veľkom - Bratislava sa púšťa do rozsiahlej rekonštrukcie ciest po celom meste. S opravami sa začne na vyťaženej Bajkalskej , na ktorú sa plánuje napojiť obchvat D4 R7, odkiaľ do Bratislavy prichádzajú vodiči z južného Slovenska. "Chceme vymeniť povrch komunikácie od Prístavného mostu až po túto križovatku v obidvoch jazdných smeroch," hovorí vedúci sekcie dopravy Marcel Held. 

Vodiči, ktorí denne prechádzajú po jednej z najrušnejších ciest v Bratislave, sa musia pripraviť na dopravné obmedzenia. Od marca sa tu totiž začne s opravou asfaltu. "Bude to buď uzavretie jedného jazdného pruhu, alebo to bude potom oprava sústredená na víkend a budú uzavreté oba pruhy," dodáva Held.

Podľa dopravného experta sa počas obmedzení zdržanie môže aj zdvojnásobiť. "Môže to vyvolať kolaps v celom meste. Veľmi závisí od toho, ako citlivo to budú zatvárať," uviedol dopravný analytik Jozef Drahovský.

"Budú elektrické informačné cedule, ktoré umiestnime vždy pár dní pred začatím práce na tej komunikácie, aby sme upozornili ľudí, že kedy sa bude pracovať," hovorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Vynovia najmä hlavné ťahy ale aj cesty v mestských častiach a úseky, ktoré sú v zlom technickom stave. "Bratislavčania dostanú 100 kilometrov opravených jazdných pruhov," dodáva primátor.

Na rad postupne prídu aj chodníky, autobusové zastávky a bez bezbariérové priechody pre chodcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy