Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
FOTO: Pri obci Tornaľa sa prevrátil autobus. Zranilo sa niekoľko ľudí
Zdielať na

FOTO: Pri obci Tornaľa sa prevrátil autobus. Zranilo sa niekoľko ľudí

TORNAĽA / Vo štvrtok ráno sa v revúckom okrese prevrátil autobus. Došlo k tomu na zjazde z rýchlostnej cesty R2. Pri nehode sa zranilo osme ľudí.

K incidentu došlo oklo 7:45 ráno, keď autobus s 18 cestujúcimi schádzal z rýchlostnej cesty R2 pri obci Tornaľa v smere do Prešova. Podľa informácii TV JOJ bola na ceste poľadovica a mierna hmla. Na zákrute sa autobus prevrátil a skončil v jarku. 

V autobuse nastala panika, všetkým cestujúcim sa podarilo dostať von cez rozbité čelné sklo. Jedna žena ale ostala vo vnútri zakliesnená. "Strašne jej krvácala hlava a nevedela sa hýbať," hovorí jedna z cestujúcich. Bola pri vedomí, ale sťažovala sa na bolesti. Von ju dostali hasiči z Tornale. 

​Na miesto dorazilo 5 sanitiek, pri nehode sa zranilo osem ľudí. Po prvotnom ošetrení previezli záchranári zranených do nemocnice. Miesto zaistila polícia, ktorá dokumentovala príčiny a priebeh nehody. 

Za volantom sedel 44-ročný Ján, ktorý ako profesionálny vodič pracuje už niekoľko rokov. Schádzal z rýchlostnej cesty R2 na vedľajšiu cestu. A práve tento úsek bol podľa svedkov zľadovatený a neupravený. Touto trasou prešiel už veľakrát, rýchlo preto podľa jeho slov nešiel. Dychová skúška u vodiča bola negatívna. 

Pre zlé počasie nedávno uviazlo asi 30 detí v autobuse. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy