Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba na strednej škole si vyžiadala 17 obetí. Ďalších 13 je zranených
Zdielať na

Streľba na strednej škole si vyžiadala 17 obetí. Ďalších 13 je zranených

FLORIDA / Streľba na strednej škole v Parklande na Floride v USA si vyžiadala 17 mŕtvych a ďalších 13 je zranených, uviedol šerif okresu Broward Scott Israel. Dve tamojšie nemocnice oznámili, že majú v starostlivosti 13 postrelených, z ktorých päť je v kritickom stave.

Podozrivým útočníkom je 19-ročný niekdajší študent Nicolas Cruz, ktorého zo školy vylúčili. Momentálne sa nachádza vo väzbe a vyšetrovatelia začínajú zisťovať, čo sa vlastne stalo. Podozrivý strelec mal podľa agentúry AP najmenej jednu pušku. Šerif Israel upresnil, že 12 obetí zomrelo vo vnútri budovy, dve telá našli v okolí školy, ďalší na ulici a dve obete podľahli zraneniam v nemocnici. Medzi mrtvými sú študenti aj dospelí.

​Na mieste okrem polície zasahovalo veľa sanitiek a hasičských áut. Televízna stanica NBC6 na svojich záberoch z vrtuľníku v priamom prenose ukázala evakuáciu desiatok detí a taktiež jedného človeka, ktorého nakladali do sanitky.

https://twitter.com/CBSThisMorning/status/963877336574775296

Devätnásťročný Cruz sa údajne aj v minulosti správal agresívne, a to k svojej bývalej priateľke. Istý čas bol aj v starostlivosti lekárov na psychiatrickej klinike. Jeden zo študentov pre AP uviedol, že Cruza vyhodili zo školy v minulom školskom roku pre bitku. Cruz sa vtedy pobil s novým priateľom svojej bývalej priateľky a škola ho vylúčila pre disciplinárne dôvody. 

Polícia sa zaujíma aj o Cruzove kontakty na sociálnych sieťach. Podľa policajného veliteľa Scotta Israela sú niektoré z materiálov veľmi znepokojujúce. Jeden zo študentov, ktorému sa podarilo z miesta streľby utiecť, povedal, že Cruza spoznal podľa fotografie na instragrame, na ktorej pózoval s puškou. Pamätá si ho ako nesmelého študenta, skôr samotára. 

Cruz sa na instragrame zaoberal zaoberal témou zabíjania zvierat. Ku škole prišiel s poloautomatickou zbraňou AR-15 a najprv začal strieľať vonku pred školou, krátko pred koncom vyučovania.  Potom vošiel do školy a strieľal ako po žiakoch, tak po učiteľoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy