Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tomu sa povie smola! Vodička si v Poľsku kúpila nové auto, havarovala pri Humennom
Zdielať na

Tomu sa povie smola! Vodička si v Poľsku kúpila nové auto, havarovala pri Humennom

KAMENICA NAD CIROCHOU / On smeroval do nemocnice navštíviť chorého otca, ona si práve kúpila auto a tešila sa domov. Ani jeden z nich však do svojho cieľa nedošiel. V nedeľu popoludní totiž vodička z Ukrajiny nezvládla riadenie a narazila do oprotiidúceho auta. Pri nehode sa nik vážne nezranil.

Nehoda sa stala na hlavnej ceste v obci Kamenica nad Cirochou. Vodička tvrdí, že sa vracala z Poľska. Práve tam si auto kúpila, a toto bola jej prvá jazda. S autom smerovala na Ukrajinu, mala za sebou stovky kilometrov. Od hraničného prechodu ju delilo len zhruba 30 minút cesty.

"Tak stalo sa. Je mi to ľúto," povedala. Ukrajinská vodička priznala, že počas šoférovania cítila únavu. V obci nezvládla zákrutu a stratila nad autom kontrolu. Narazila do ďalšieho auta, v ktorom sa viezli syn s mamou.

"Išli sme do Humenného v smere zo Sniny a myslím si, že tú pani vynieslo z jazdného pruhu, pretože tu je taká ostrá zatáčka," opisuje šofér auta. Pri nehode sa nik vážne nezranil. Na mieste zasahovali aj humenskí hasiči. Premávku riadili policajti, cesta bola prejazdná iba v jednom pruhu.

"Vodičke osobného auta bola uložená bloková pokuta 30 eur, za to že sa plne nevenovala vedeniu vozidla," uviedol policajný hovorca Daniel Džobanik. Vodička pre TV JOJ povedala, že počas jazdy už síce cítila únavu, no na hranicu to mala už len kúsok a bola presvedčená, že to zvládne.

K vážnej dopravnej nehode došlo aj pri Bratislave. Kamión vrazil do smetiarskeho auta. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy