Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bratislava prežila prvé ráno dopravných obmedzení. Kolóny neboli dlhšie ako zvyčajne, tvrdí primátor
Zdielať na

Bratislava prežila prvé ráno dopravných obmedzení. Kolóny neboli dlhšie ako zvyčajne, tvrdí primátor

BRATISLAVA / Historicky najväčšie dopravné obmedzenia v Bratislave začali platiť od pondelka rána. Naše hlavné mesto má teda za sebou prvú zaťažkávaciu skúšku po ohlásenej uzávere niektorých úsekov z dôvodu rekonštrukcie. Dopravný kolaps sa však nekonal. TV JOJ zistila, ako do práce prišiel bratislavský primátor a aj to, ako to na cestách vyzeralo zo vzduchu.

Deň D, 7:16 ráno. Bratislavský primátor prichádza do práce. Napriek tomu, že žiadal Bratislavčanov, aby autá vymenili za MHD, on sám vystúpil ráno z auta. Zakrátko sa na Facebooku objavila jeho fotografia z trolejbusu. Keď sa na to pýtame, vydáva stanovisko, že dnes využil viacero foriem prepravy: "Chodím autom, tak isto ako každý iný človek, občas chodím autom, aj do roboty chodím občas autom, platí to, čo som povedal, že do roboty väčšinou chodím pešo." Bratislavčania ale podľa všetkého svojho primátora počúvli. Vrchol dopravnej špičky sa očakával pred ôsmou ráno. Obávané úseky boli nakoniec prejazdné. 

Dopravnú situáciu monitoruje polícia aj zo vzduchu. Nad Bratislavou lietajú už od skorého rána dva vrtuľníky. Gagarinova, Bajkalská, či Ružinovská ulica boli prekvapivo bez komplikácií. Okolie neprejazdných Mlynských nív síce hustejšie, no bez výrazného zdržania. 

Situáciu pozorne sleduje aj reportér TV JOJ Dárius Haraksin:

Ešte pred šiestou hodinou bolo vidieť, že premávka v Dunajskej lužnej bola prehustená. Autá sa hýbali len krokom. Mnohí si teda privstali. Dokazuje to záber krátko po pol ôsmej z Rovinky. Premávka plynulejšia, než v ktorýkoľvek iný pondelok ráno. Aj obávaná Gagarinova ulica bola po celý čas bez problémov.

​Záchytné parkoviská boli takmer prázdne. Množstvo vodičov využilo iné trasy, alebo hromadnú dopravu. Práve to spôsobilo výraznejšie zhustenie napríklad na moste SNP, na Einstajnovej ulici, no najmä na výjazde na prístavný most. Vo vrtuľníkoch sedeli aj dopravní inžinieri. "V monitorovaní aktuálnej dopravnej situácie budeme v čase predpokladanej špičky v spolupráci s letkou ministerstva vnútra naďalej pokračovať," informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Ak auto necháte doma, pozrite sa, na ktorých linkách MHD sa od pondelka budete voziť zadarmo:

Primátor pondelok hodnotí dobre. Ovplyvnilo to množstvo faktorov. Sám je prekvapený, ako vodiči zareagovali. Na hodnotenie je ale podľa neho ešte priskoro. "Obávame sa každého dňa, ale budeme to vyhodnocovať. Máme stredisko, budeme chodiť do terénu, tak isto ako dnes," povedal primátor Matúš Vallo. 

Ani v popoludňajšej špičke sa dopravný kolaps nekonal, na najkritickejšej Gagarinovej ulici bola premávka plynulá. No ako sám primátor priznáva, už zajtra môže byť všetko inak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy