Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Lunter na zastupiteľstve vymenil celé predstavenstvo aj dozornú radu regionálnej správy ciest
Zdielať na

Lunter na zastupiteľstve vymenil celé predstavenstvo aj dozornú radu regionálnej správy ciest

BANSKÁ BYSTRICA / Ján Lunter po zvolení do funkcie banskobystrického župana povedal, že po nástupe na úrad poriadne vyvetrá a s plnením týchto slov už aj začal. Na mimoriadnom krajskom zastupiteľstve vymenili celé predstavenstvo aj dozornú radu Banskobystrickej regionálnej správy ciest. Zároveň poslanci schválili hĺbkovú kontrolu a preveria aj podozrivý predaj nadbytočného majetku za 1 euro.

V Banskobystrickej regionálnej správe ciest sa začína veľké upratovanie. Nových členov predstavenstva aj dozornej rady odklepli krajskí poslanci pár dní potom čo sa Ján Lunter ujal úradu. 

"Za posledné 4 roky to nebola verejná inštitúcia," rozpráva poslanec BBSK Stanislav Horník. "Štyri roky sme tam mali zakázaný vstup do areálu," hovorí novozvolený predseda predstavenstva Ján Butkovský. 

Banskobystrickú regionálnu správu ciest čaká hĺbková kontrola, začne sa už v najbližších dňoch. "Tie personálne zmeny bude treba prekopať, nie sme žiadna trestná výprava, čo bude dobré to zachováme," povedal Butkovský. "Sa tam po nociach pracuje a poškodzujú sa záujmy kraja, sú tam čierni zamestnanci, ktorých nikdy nikto nevidel," vysvetľuje Horník.

"Ja s tým nemám žiadny problém, nech sa to urobí celá kontrola a vyvodia sa dôsledky, ak treba," povedal bývalý župan Marian Kotleba. Preveria aj podozrivý predaj nadbytočného majetku, ktorý banskobystrická regionálna správa ciest predala za 1 euro. A popasovať sa budú musieť aj so šéfom Miroslavom Sujom, ktorý bol vymenovaný do funkcie doslova pár dní pred odchodom Mariána Kotlebu z úradu.

"Aby zhodnotili stav a jeho zotrvanie či bol menovaný zákonným spôsobom," povedal Lunter. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy