Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bratislavská klasika: Trochu snehu a opäť veľké problémy
Zdielať na

Bratislavská klasika: Trochu snehu a opäť veľké problémy

Tak, a je to tu opäť! Sneh zavítal počas tejto zimy po druhý raz výraznejšie aj do Bratislavy a na cestách hlavného mesta je to znovu katastrofa...

Minimálne polhodinové zdržanie a rátajte s kolónou, to sú informácie, ktorú chrlia rádiá vo svojich dopravných servisoch. Kolóna je na celej Račianskej ulici, už od vjazdu do Bratislavy v smere do centra. Zhustená premávka je na všetkých hlavných bratislavských ťahoch. Kolóna je aj na celej Bajkalskej ulici, spôsobilo ju pokazené nákladné auto na križovatke Bajkalská - Vajnorská.

Šoféri sa sťažujú: Žiadna soľ, žiadny štrk!

Šoféri v hlavnom meste sa teda opäť raz musia obrniť riadnou dávkou trpezlivosti a nadávky na adresu cestárov naberajú na intenzite. Na Rožňavskej ulici sa podľa nášho kolegu Martina Kovalíka neskutočne šmýka, hoci je tam približne centimetrová vrstva snehu. Nebadať, že by bola vozovka posolená, či posypaná štrkom.

Hovorca primátora Ľubomír Andrassy priznáva, že doprava v meste je zhustená a vytvárajú sa zápchy. I to, že zatiaľ vznikli dve väčšie komplikácie: v Dúbravke sa na Agátovej ulici skrížil kamión, na Kramároch sa skrížil trolejbus.

Posýpali dvakrát, soľ však údajne nezaberá

Ako Andrassy ďalej uviedol, celú noc bolo v teréne všetkých 53 posýpacích mechanizmov, ktoré vykonali dva celomestské posypy. "Jeden o jednej hodine po polnoci, druhý pred siedmou ráno. Večer boli vykonané aj lokálne posypy na Kramároch, v Karlovej Vsi a Dúbravke," informoval hovorca, podľa ktorého je momentálne v teréne 81 ľudí, ktorí čistia chodníky a autobusové zastávky.

Soľ údajne nezaberá, pre silný vietor sa v Bratislave na cestách vytvárajú snehové jazyky. Tí, ktorí však mali to šťastie a objavil sa pred nimi posýpací mechanizmus, zistili, že teória o topení sa snehu soľou predsa len funguje... Tak, ako náš kolega Martin Kovalík. Na Rožňavskej ulici mal posyp aj pri teplote -10 stupňov Celzia pre jeho cestu ďalej priam blahodarný vplyv...

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy