Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ultimátum pre Matoviča: Nechceme na detektor lži, ináč...
Zdielať na

Ultimátum pre Matoviča: Nechceme na detektor lži, ináč...

Matovičovci sa vzbúrili. Igor Matovič podľa nich prekročil hranice svojím návrhom primäť ľudí na kandidátke strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, aby podstúpili vyšetrenie na detektore lži. Nie sú vraj žiadne cvičené opice... Matovič má však iný názor.

Je to kampaň jediného človeka!

Odchodom z kandidátky hrozia Vladimír Palko, František Mikloško, Peter Zajac, Ondrej Dostál, Eugen Korda, Štefan Bučko aj líder kandidátky Martin Mojžiš. Z kandidátky sú pripravení odísť spolu so všetkými kandidátmi za KDS aj OKS.

"Niečo sa na tejto kandidátke zmenilo. Konkrétne sa zmenil Igor Matovič, ktorý odjakživa tvrdí, že na kandidátkach ostatných politických strán sú cvičené opice, iba na jeho kandidátke nie sú. Po jej registrácii začal mať Matovič moc, tak sa začína správať, ako keby na jeho kandidátke boli samé cvičené opice," komentuje na tlačovej konferencii Vladimír Palko.

Mojžiš tvrdí, že po registrácii kandidátky sa v hnutí prejavili prvky kultu osobnosti, ktorá sa prejavuje aj v kampani. "Je to kampaň jedného človeka, nie je to kampaň celej kandidátky," poznamenal s dodatkom, že Matovič si vymýšľa mediálne príťažlivé predstavenia a od kandidátov žiada, aby sa na nich zúčastnili.

Matovičovci nie sú cvičené opice, tvrdia

Nútiť svojich členov ísť na detektor lži je podľa matovičovcov jednoducho neprijateľné. "Ak chce ísť niekto z politikov na detektor, tak hovorí jediné, že sa cíti byť podozrivý. Nikto z nás sa necíti podozrivý... Odmietame tento nástroj, poškvrňuje základnú myšlienku, za ktorej táto kandidátka vznikla," potvrdil Peter Zajac.

"Ak Matovič nezmení svoje správanie a neprestane sa domnievať, že má cvičené opice, tak to potom bude znamenať koniec tejto kandidátky a náš odchod z nej," otvorene priznávajú matovičovci možný rozpad...

Matovič si za svojou žiadosťou stojí

"Ľudia nechcú len reči, ale aj činy," komentoval prekvapený Matovič odpor voči detektoru lži. "Moja výzva smerovala len k dvom ľuďom, a to k pánovi Zajacovi a Palkovi. Vyzval som aj predsedov ostatných politických strán, aby išli na detektor s jedinou otázkou - či niekedy zobrali úplatok."

Podľa Matoviča zúčastniť sa vyšetrenia znamená ľuďom dokázať, že to s bojom s korupciou myslia vážne. Na návrhu trvá a menovaných verejne vyzval. "Nepochyboval som o nich dovtedy, kým mi nepovedali, že na detektor nepôjdu. Teraz už pochybujem," dodáva s tým, že s rozpadom kandidátky ráta.

Je totiž lepšie mať ľudí, za ktorými stojí, než ľudí, ktorí sa nevedia prinútiť k činom. "Asi si chováme hadov na hrudi... Ľudia, ktorí sa boja detektora lži, radšej nech na kandidátke nie sú."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy