Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Matovič poslancovi: Ty patríš do basy, ty debil!
Zdielať na

Matovič poslancovi: Ty patríš do basy, ty debil!

Návrh na zrušenie priestupkovej imunity rozvášňuje poslancov od samého začiatku diskusie. Padajú hrubé slová, nezaradený poslanec Igor Matovič obviňuje zvyšok pléna z klamania ľudí, poslanci sa bránia. Niektorí ho označujú za infantilného, iní žiadali jeho vykázanie z rokovacej sály.

Matovič si servítku pri svojom vystúpení pred ústa nedával. K rečníckemu pultu si priniesol transparent s nápisom "Gorily, patríte do basy". Niektorých poslancov sa to dotklo.

Debil a chudák

Zástupcovia Smeru-SD mu vraj odkázali, že on bude prvý, ktorý v base skončí. Poslanec, ktorý niečo také povie, je podľa Matoviča debil a chudák. Poslancov obviňoval zo zneužívania imunity. "Pán Matovič, považujem vás za infantilného. Správate sa ako politický terorista. Čo si to dovoľujete nás vydierať? Rokujeme o návrhu, ktorý podalo aj KDH. Toto nie je infantilné? Za ten čas, čo ste tu, ste sa veľmi málo naučili z toho, čo je náplňou práce poslanca Národnej rady SR," obrátil sa na Matoviča poslanec KDH Július Brocka.

Podpredseda ho chcel vykázal

Podpredseda parlamentu Milan Hort, ktorý v čase slovných roztržiek viedol schôdzu, Matoviča za jeho správanie niekoľkokrát pokarhal. Upozornil ho, že ak sa neupokojí, nechá ho vykázať z rokovacej sály. Poslanec Smeru-SD Andrej Kolesík vzápätí žiadal, aby sa hlasovalo o procedurálnom návrhu o vykázaní Matoviča z rokovacej sály. Odôvodnil to tým, že Matovič viac ako trikrát nerešpektoval upozornenie, aby sa správal normálne a má byť vykázaný. "Neviem, čo to bolo, ale niečo už pána Matoviča vyviedlo zo sály. Takže váš návrh je irelevantný," reagoval Hort.

Bitka, prostredník, nadávky...

Procedurálny návrh mal aj predseda klubu SNS Rafael Rafaj. "Chcem ním vyzvať poslancov, ktorí vyznávajú kresťanské hodnoty, aby rešpektovali 1. prikázanie z Desatora. Nevyslovíš meno Božie nadarmo Matovič," uviedol Rafaj. Ani o jeho návrhu plénum nehlasovalo a pokračuje v rokovaní o zrušení priestupkovej imunity. Na vystúpenie čakajú ešte štyria poslanci.

Po facke v parlamente, ktorú mu uštedrila Anna Belousovová, či takmer bitke s Róbertom Kaliňákom, vytiahol Igor Matovič ešte minulý rok ďalší "tromf". Na parlamentnej pôde "zasvietil" jeho vztýčený prostredník! Počas prestávky rokovania parlamentu vytasil smerom k hlúčiku kolegov svoj prostredník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy