Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matovičov zoznam politických nominantov? Vyše tisíc mien
Zdielať na

Matovičov zoznam politických nominantov? Vyše tisíc mien

Jedenásť strán, viac ako tisíc mien a pri väčšine z nich je skratka nejakej politickej strany. Tak vyzerá zoznam Igora Matoviča. Pravdepodobne v ňom ide o politických nominantov na rôzne posty v štátnej správe. Matovič ho vraj dostal z dvoch rôznych zdrojov. Objavila sa informácia, že môže pochádzať zo SMERu.

Reakciu, ktorú u koaličných partnerov vyvolal zverejnený zoznam, popísal líder obyčajných ľudí Igor Matovič takto: "Nikto nič nevyčítal, ale nikto sa na mňa ani nepozrie." Predseda KDH Pavol Hrušovský tvrdí, že o žiadnu korupciu nejde. Naopak Béla Bugár bez problémov svojich nominantov priznal. Zmienil sa napríklad o prednostovi Obvodného úradu vo Veľkom Krtíši. Kompletný zoznam údajných politických nominácii si môžete pozrieť tu.

"Ak si pán Matovič myslí, že na miesta prednostov alebo na miesta konkrétnej takejto špecializovanej štátnej správy sa dostane hocikto, tak to je omyl. Práveže to sa vždy vnímalo ako preĺžená ruka vlády, vládnej koalície. Takže to je absolútne v poriadku," tvrdil Bugár.

Igor Matovič informoval, že tento zoznam zostavil z dvoch rôznych zdrojov. Jeden z nich je dôveryhodný. Pochádza totiž z politického prostredia. SDĽ prišla s informáciou, že zoznam pochádza zo Smeru, konkrétne od jeho generálneho manažéra Jána Richtera. Ten to však spolu s Matovičom poprel. Líder Obyčajných ľudí všetkých vyzýva, aby jeho zverejnené informácie dopĺňali alebo opravovali prípadné chyby.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy