Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matovič vraj na Facebooku zverejnil politické nominácie
Zdielať na

Matovič vraj na Facebooku zverejnil politické nominácie

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič sa rozhodol na svojom facebookovom profile zverejniť zoznam údajných politických nominácií. Dokument má až 11 strán. Hoci ho uverejnil s veľkou slávou, teraz tvrdí, že nevie, či obsahuje práve politických nominantov. Dodáva, že menoslov s funkciami nemusí byť konečný.

Matovič si nie je istý, či zoznam, ktorý zverejnil, skutočne predstavuje  politických nominantov. Na niekoľkých hárkoch sú mená, funkcie v štátnej správe a pri niektorých aj skratky politických strán. „Opýtal som sa priateľov, či nevedia, aký je to zoznam, lebo sú tam skratky politických strán. Očakávam, že mi moji facebookoví priatelia pomôžu vyriešiť záhadu, čo tie skratky znamenajú,“ povedal v parlamente.

Líder Obyčajných ľudí zatiaľ zverejnil prvú časť zoznamu. Predpokladá však, že do rúk sa mu dostanú aj ďalšie časti. Zverejnenie politických nominácií považuje Matovič za prvý krok na ceste k očiste politickej scény. "Zverejnenie nominácií je veľmi dôležité preto, aby ľudia mohli pozerať reálne politikom na prsty," vysvetlil.

Poslanec v minulosti otvorene hovoril o údajnej korupcii medzi politikmi, za čo si ho predvolala aj Generálna prokuratúra SR. Matovič sa pred ňou zmienil najmä o politických nomináciách. Svoju výpoveď označil za "prvú chemoterapiu straníckym nomináciám", ktoré považuje za rakovinu.

Vtedy však neprezradil žiadne mená ani funkcie. "Pevne verím, že prokuratúra buchne po stole a povie, že stranícke nominácie, dosadzovanie rodín, známych, kamarátov je korupcia. Spolieham sa na to," vyhlásil 29. júla líder Obyčajných ľudí. Viac o Matovičovom vypovedaní na Generálnej prokuratúre sa dozviete tu.

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy