Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovensko sa zahalí do hmly, pozor na poľadovicu!
Zdielať na

Slovensko sa zahalí do hmly, pozor na poľadovicu!

Vodiči aj chodci by si mali dávať pozor na hmlu a poľadovicu. Varovanie platí od dnešného poludnia prakticky pre celé Slovensko. Západ a sever potrápi hmla, stred a východ zase poľadovica...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Vodiči, ktorí sa v týchto dňoch vracajú späť za prácou, by mali zvýšiť svoju pozornosť. V čase medzi 11:45 a zajtrajším popoludním (14:45) sa môže miestami vytvárať na západe a severe Slovneska hmla, na východe, strede až krajnom juhu zase na niektorých úsekoch poľadovica. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa.

Výstraha platí pre celé územie Slovenska

Tá platí pre oblasť Záhorie, Pod. nížina Západ a Východ, Horné Ponitrie, Severozápad, Orava, Kysuce, Liptov, Turiec a Spiš. Tu treba rátať s horšou viditelnosťou. Kĺzať sa zase bude na Strednom Pohroní, Horehroní a Turci, Juhu Stredného Slovenska, Gemeri, Juhovýchode, Severovýchode, Sariši a Krajnom Východe.

Pozor na hmly a poľadovice

Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Aj tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia..).

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

Posledné roky sme si na Štedrý deň zažili dážď i slnečné počasie. Sneh alebo aspoň sneženie si pamätáme najviac z fotiek. Takéto počasie tesne pred sviatkami predpovedal meteorológ Peter Jurčovič.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy