Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Cez sviatky udrie zima, zažijeme biele Vianoce
Zdielať na

Cez sviatky udrie zima, zažijeme biele Vianoce

Posledné roky sme si na Štedrý deň zažili dážď i slnečné počasie. Sneh alebo aspoň sneženie si pamätáme najviac z fotiek. Biele Vianoce by si okrem detí priali určite mnohí z nás. A tentoraz to môže vyjsť...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Predpovede meteorológov o snežení vyšli. Mnohé kúty Slovenska sa tak už pekne belejú. Je tak možné, že sneh vydrží a Vianoce budú pod perinou. To však nie vždy vychádza. Môže za to naša poloha. Vianoce v strednej Európe znamenajú predovšetkým relatívne teplo. Preto väčšinou prichádza oteplenie.


Tentoraz to Perinbaba však rozohrala dobre. Štvrtok by dnešnú bielu prikrývku zničiť nemal. Teplota v nočných hodinách by mala byť na severe Slovenska pod mínus 10 stupňov a na juhu ortuť teplomeru padne dva stupne pod nulu.

Sneh sa tak udrží a nejaké snehové vločky, by dokonca mali padať aj v piatok na severe. No a vyzerá to tak, že na Štedrý deň bude prechádzať studený front a ten prinesie sneženie.

Biele Vianoce

Najmä na horách by mali byť Vianoce ako sa patrí. Bude snežiť, fúkať poriadny vietor a mrznúť. Na západnom Slovensku by sa však malo naopak otepliť. "To by znamenalo, že nebude tam až toľko sneženia, ale že to bude dážď so snehom, prípadne by sa do toho mohol miešať len dážď," povedal meteorológ Peter Jurčovič.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy