Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na Vianoce prituhne a zasneží
Zdielať na

Na Vianoce prituhne a zasneží

Mnohých z nás teraz zaujíma, aké bude počasie na Vianoce. Bude sneh a nádherná idylka alebo blato? Ako bude na horách a ako v nížinách? Majú sa motoristi báť snehových kalamít na cestách tesne pred sviatkami?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Podľa meteorológov sa v tomto roku zima rozhodla vyhovieť všetkým a možno nakoniec nikomu. Už budúci víkend môžeme čakať hustú snehovú kalamitu na väčšine územia Slovenska.

Bude zima, niekde aj zasneží

Prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk sa môžu radovať rovnako ako lyžiari, dovolenkári, deti a všetci milovníci pravej vianočnej atmosféry so snehom, ktorý sa ani počas sviatkov neroztopí. Totiž vonku dosť prituhne.  

Príde po Vianociach kalamita?

A takto by to malo pokračovať aj po vianočných sviatkoch. No ale nie všetkých takéto počasie poteší, najmä budúcovíkendová kalamita. Cestári však sneh hádam stihnú do 2 dní odpratať, a tak cestovanie tesne pred Vianocami by mohlo byť relatívne bezpečné na celom území Slovenska.

No nie na celom území to zas bude so snehom tak štedré. Lyžiari a školáci na západnom Slovensku príliš nadšení nebudú. A v takom prípade sa do Vianoc udržať nemusí. No ale po nich sa črtá aj pre južnejšie oblasti snehová pokrývka.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy