Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
2011 - Srdce pre deti. Paťko (2) stále bojuje o život
Zdielať na

2011 - Srdce pre deti. Paťko (2) stále bojuje o život

Vyzerá to tak, že najviac síl a chuti bojovať o život majú deti. Príkladom môže byť aj dvojročný Paťko, chlapec, ktorému málokto dával šancu na prežitie čo i len zopár dní. A dnes má už dva roky, nevzdáva sa a stále bojuje. Jeho príbeh takisto uvidíte v programe 2011 Srdce pre deti už dnes večer, ktorý chystá televízia JOJ v spolupráci s denníkom Nový čas.

"Optimizmus" lekárov Paťko prekonal

"Optimistický doktor mi povedal, že mu dáva 20 percent na prežitie," spomína na prvé chvíle po narodení Paťka jeho mamka Michaela Bieliková. Teraz už dvojročný chlapček totiž prežil väčšie nebezpečenstvá než väčšina dospelých za celý život. Krátko po narodení sa mu zamotalo a odumrelo tenké črievko. Ostalo asi 5 centimetrov. Ale on zabojoval.

Po prvom mesiaci mu však zlyhala oblička. Polámali sa mu nožičky. A rodičov stále upozorňovali, že môže zomrieť. Ale Paťko bojoval ďalej. Na prekvapenie aj radosť rodičov. Cena, ktorú však za svoj život platí, je obrovská.

Krutá cena dieťaťa za život...

Každý večer totiž zaspáva v nemocničnej izbe. Bez mamy a napojený na umelú výživu. Inak jeho telo potravu prijímať nedokáže.

Ak by mali rodičia peniaze, zaplatili by mu vyšetrenie a prípadnú operáciu v zahraničí. To stojí tisícky eur. Keď im zhasne aj posledná nádej na predĺženie Paťkovho črievka, sú rozhodnutí oslobodiť ho z nemocničných múrov. "Budeme ale potrebovať pumpu aj perfúzor." A to stojí ďalšie nemalé peniaze...

Raz im Paťko príde domov

Rodičia však napriek všetkému veria, že sa im splní sen svojho života. "Že jedného dňa otvoríme dvere a prídeme s ním domov..."

Živý prenos programu 2011 Srdce pre deti uvidíte už tento večer o 20:15 na JOJke.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy