Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Takto sa učili znakovú reč. Môže za to Srdce pre deti
Zdielať na

Takto sa učili znakovú reč. Môže za to Srdce pre deti

Absolútne zvukoprázdno. To je svet nepočujúcich. Vyskúšali si ho aj známi ľudia z televíznej obrazovky. A to v rámci charitatívneho projektu denníka Nový Čas a televízie JOJ 2011 Srdce pre deti. Pozrite sa, ako to vyzeralo počas nakrúcania netradičnej verzie klipu kapely Desmod.

Štúdio A 4, bratislavská Koliba. Práve tu vznikali dokrútky programu 2011 - Srdce pre deti. Ten JOJka odvysiela v nedeľu o 20:15. V rámci charitatívneho večera vystúpi aj kapela Desmod.

Zvukoprázdno úplne inak

Tá sa rozhodla prekonať hranice, ktoré nás delia od sveta nepočujúcich. "Pracoval som v dvoch zamestnaniach s ľuďmi, ktorí nepočuli. Bolo to na benzínovej stanici a ešte v tlačiarňach s jedným nepočujúcim." spomína Mário Kuly Kollár. A tak vznikla pesnička Zvukoprázdno.

Skladba venovaná všetkým nepočujúcim a handicapovaným ľuďom. Špeciálne pre veľkolepý televízny projekt dostala nový šat.

Tradícia od roku 1978

Tento rok projekt Srdce pre deti po prvý raz sprevádza televízny galaprogram aj na Slovensku. S myšlienkou prišiel nemecký novinár a zakladateľ vydavateľstva Axel Springer. Na Slovensku jeho spoločnosť vydáva okrem iného denník Nový Čas.

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. A to kvôli deťom, ktoré zomreli na nemeckých cestách. Odvtedy jeho vydavateľstvo pomáha ľuďom s pohnutým osudom. 

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy