Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
2011 - Srdce pre deti. Tamarka (1,5) trpí leukémiou
Zdielať na

2011 - Srdce pre deti. Tamarka (1,5) trpí leukémiou

Smutný príbeh 1 a pol ročnej Tamarky z Prešova obletel Slovensko, keď sa stala tvárou kampane Kvapka krvi. Dievčatko, ktoré už takmer rok bojuje so zákernou chorobou sa však nevzdáva. Príbeh Tamarky uvidíte v programe 2011 Srdce pre deti, ktorý vyvrcholí 4. decembra na JOJke.

Tamarka bojuje a liečbu chemoterapiou zvláda niekedy veľmi ťažko. Jej mamina už zažila chvíle, keď si myslela, že je naozaj po všetkom. Tamarkine trápenie sa začalo v marci tohto roku. Lekári jej diagnostikovali leukémiu. Skolili ju horúčky. "Bolelo ju bruško aj hlávka ju bolela. Strašne sa potila. Ledva stála na nožkách," hovorí o začiatkoch mama Tatiana. 

Tamarka je na tom lepšie

Momentálne je na tom Tamarka dobre. No opäť ju čaká veľké množstvo chemoterapií. "Posledné výsledky naznačujú, že choroba by mohla byť na ústupe. To však ešte nič neznamená. Musíme ukončiť celý proces liečby, ktorá by mala trvať ešte rok a pol. Pozostáva z tzv. tabletkovej chemoterapie," povedala pre denník Nový čas Tatiana.

Tamarkina rodina žije len s materskej a príspevkov. Otec prišiel o prácu a tak im zostáva mesačne 331€. Len nájom je však tristo eur a tak rodina nemá z čoho žiť. "Nebyť dobrých ľudí a niekoľkých sponzorov, neviem ako by sme prežili," tvrdí Tatiana.

Stala sa tvárou kampane 

Svojou usmievavou, šibalskou tváričkou pomáha iným deťopm . V júni sa stala tvárou plagátu Kvapka krvi. Tamarka má sama veľké problémy, ale už keď mala jeden rok pomáhala iným. Stala sa tvárou kampane Kvapka krvi. Jej veselé očká dodávajú jej rodičom optimizmus, aj keď to vôbec nemajú ľahké...

Živý prenos programu 2011 Srdce pre deti uvidíte 4. decembra 2011 o 20:15 na JOJke.

 

2011-Srdce pre deti

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy