Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
2011 - Srdce pre deti. Jožko (11) chce tvár bez jaziev
Zdielať na

2011 - Srdce pre deti. Jožko (11) chce tvár bez jaziev

Jedenásťročný Jožko zažil to, čo by nechcel nikto. Na ulici na neho zaútočil pes a dokúsal mu tvár a ruky. Pred útokom besniaceho psa sa Jožko nemal šancu ubrániť. Aj Jožko je súčasťou projektu 2011 Srdce pre deti. Program vyvrcholí 4.decembra na JOJke.

Strach pred zvieraťom mala vraj aj majiteľka a tak sa len prizerala. Zúrivý pes sa zaboril do Jožkovho telíčka štrnásť krát. "Ja som sa tej susede len pozdravil a vrhol sa na mňa," hovorí 11-ročný chlapec. Všetko videla jeho staršia sestra Monika: "On mu stál na brušku a hrýzol ho." Hoci už ubehli dva roky, Jožko má stále bolesti a budí sa zo sna. Najviac ho však trápia jazvy na tvári a na tele.

Posmešky zo strany iných

Tričká s krátkym rukávom už nenosí. Aj tak sa však stáva terčom posmeškov. "Sedím v lavici a sa mi posmievajú, že Ty dohryzenec..," hovorí Jožko. 11-ročný chlapec má dva sny.

Dva sny

"Aby som nemal jazvy a chcem byt dobrým futbalistom," tvrdí Jožko. Pre jazvy Jožko zle vidí a pomôcť by mu mohla len plastická operácia. Na tú však rodičia nemajú peniaze. "Len tri až štyri percentá prepláca poisťovňa. ostatné si máme zaplatiť my a to nemáme," hovorí Jožkova mamina Klaudia. 

Živý prenos programu 2011 Srdce pre deti uvidíte 4. decembra 2011 o 20:15 na JOJke.

TV JOJ

Súvisiace články