Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
2011 - Srdce pre deti. Maťko (5) sníva o kúpeľni
Zdielať na

2011 - Srdce pre deti. Maťko (5) sníva o kúpeľni

Starať sa o postihnuté dieťa je vždy náročné. Starať sa o neho v dome bez vody, je o to ťažšie. Veronika Prešinská musí po vodu pre svojho 5-ročného syna chodiť niekoľkokrát denne stovky metrov. So svojou staršou dcérkou Natálkou, ktorá mame veľmi pomáha, snívajú o vode, ktorá by tiekla z kohútika.

Aj táto rodina je zapojená do projektu "2011 Srdce pre deti", na ktorom spolupracuje Televízia JOJ s denníkom Nový Čas. Spoločný projekt vyvrcholí 4. decembra na obrazovkách JOJky.

V kuchynke pani Veroniky by ste vodovodný kohútik hľadali márne. Vodu si musí nosiť v bandaskách. Naloží ich na detský kočík a ide. "Aj dvakrát, trikrát. Keď treba oprať, deti okúpať," hovorí pani Veronika.

Jej dcéra Natálka má dvanásť, Maťko päť rokov. Chlapček trpí okrem iných diagnóz aj detskou mozgovou obrnou a lozí po štvornožky. " Tým, že on štvornožkuje, tak strašne míňa to oblečenie, zoderie ho," tvrdí pani Veronika.

Mamina by teda bolo vďačná aj za obnosené šaty pre Maťka a nejaké školské pomôcky pre dcéru. Natálka chodí do šiestej triedy a výborne sa učí. Mamine robí veľkú radosť. "Dobre sa učí, šikovná je," hovorí Veronika.

S napojením na vodovod a kanalizáciu rodine pomáha aj starosta obce Ján Hrabovský. Potrebná suma je 5000€.

Živý prenos programu 2011 Srdce pre deti uvidíte 4. decembra 2011 o 20:15 na JOJke.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy