Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
2011 - Srdce pre deti. Lukášovi (13) spolužiaci vyzbierali 8 tisíc €
Zdielať na

2011 - Srdce pre deti. Lukášovi (13) spolužiaci vyzbierali 8 tisíc €

V Novinách často informujeme o smutných príbehoch chorých detí. A teraz budeme spoločne pomáhať.A to v rámci projektu Srdce pre deti, na ktorom spolupracuje Televízia JOJ s denníkom Nový čas.Pomôcť môžete aj vy zaslaním darcovskej sms-ky. Tentokrát peniaze poputujú aj Lukášovi z Trstenej.

Tento ôsmak zostal paralyzovaný a nerozpráva. Má však perfektných spolužiakov, ktorí mu pomáhajú ako vedia. Lukáš je zdravý, inteligentný chlapec s veľkou chuťou žiť. Nacvičoval so spolužiakmi divadlo, ktorým aspoň trochu chcel zmeniť svet k lepšiemu. Túto jar však začal nepochopiteľne zabúdať, dokonca zaspal na písomke. 

3. mája Lukáša operovali na nádor v hlave. Mysleli sme,že všetko bude fajn, že sa vráti, ale potom ho museli priviesť do umelého spánku. "Pre mamu je to najhoršia vec, takáto rana zostáva navždy," hovorí mama Lukáša.

Lukáš bol pár týždňov v Kováčovej, kde mu nesmierne pomohli. Poisťovňa mu už nemôže preplatiť ďalšie liečenie v tomto centre. "Vďaka tým cvičenia, kúpeľom tam, to svalstvo nastúpilo a začalo pracovať. Ľavá strana je lepšia, aj tá pravá sa zlepšuje," hovorí mamina 13-ročného Lukáša. 

Spolužiaci preto neváhali a zháňali peniaze na pobyt v Kováčovej. Žiaci zo základnej školy v Trstenej zorganizovali benefičný koncert. Za večer sa im podarilo zozbierať krásnu sumu - 8 000€. 

Živý prenos programu 2011 Srdce pre deti uvidíte 4. decembra 2011 o 20:15 na JOJke.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy