Skoro jasno
18°
Bratislava
Aj takto vie perliť náš prezident Ivan Gašparovič
Zdielať na

Aj takto vie perliť náš prezident Ivan Gašparovič

"Zatiaľ sme sa nedohodli, stretneme sa v piatok." Toto sú slová prezidenta Ivana Gašparoviča, ktoré médiám povedal po pondelňajšom stretnutí s lídrami parlamentných strán. Krátke, jasné, stručné vyhlásenie...to mohlo byť. Keby avizované stretnutie nebolo v skutočnosti dohodnuté na úplne iný deň...

Miesto piatku je totiž stretnutie plánované 20. októbra, a teda vo štvrtok. Nevadí, nie je to prvá prezidentská perla. Tá prvá v poradí bola objavená, keď Ivan Gašparovič skladal svoj prezidentský sľub: "Budem dbať o blaho slovenského národa, národných menšín..." - miesto národnostných...

Pápež Dominik a more pri Srbsku

Alebo nášho pápeža premenoval z Benedikta na Dominika. Málo? "V súvislosti s Libanonskou zmluvou stojí pred vážnymi rozhodnutiami..." Zrejme sa tu trochu poplietli písmenká a tak sa Lisabonská zmluva stala Libanonskou.

Pri návšteve srbského prezidenta nezabudol spomenúť, akú výhodnú a peknú polohu pri mori má Srbsko... alebo to bolo Chorvátsko?

Lacnejšia chvalabohu, žiaľbohu lacnejšia

Pred troma rokmi sa zase spomínala výhoda Slovenska vďaka lacnej pracovnej sile: "Slovensko niekedy, žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu, že na Slovensku predsa len tá pracovná sila je ešte stále lacnejšia, a teraz, chvalabohu, že je lacnejšia."

Nevadí, pri nedávnej návšteve Slovenska perlil aj velikán televíznej žurnalistiky Larry King, keď si myslel, že Václav Havel a Jaromír Jágr sú Slováci.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy