Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Sulík a euroval? Áno, nie, áno, nie...
Zdielať na

Sulík a euroval? Áno, nie, áno, nie...

Iveta Radičová za posledné dva dni zrušila svoj program, aby bola fit na utorňajšej koaličnej rade. O štvrť na šesť skutočne dorazila a koaličná rada tak mohla prebrať kompromis, ktorý premiérka navrhla Richardovi Sulíkovi. Ten ale pred rokovaním ani zďaleka nehovoril o dohode. Euroval v slovenskej verzii však nesleduje len Európa. Na koaličné tance sa prišla pozrieť dokonca japonská televízia.

Áno, nie, áno, nie?

"S jednou časťou dohody súhlasíme, druhá časť v tejto fáze nie je pre nás prijateľná," komentoval predseda SaS Richard Sulík postoj k dohode, ktorú predložila strane premiérka Iveta Radičová. "Najprv budem hovoriť s koaličnými partnermi, najprv nim musím predostrieť, kde sme," odmietla čokoľvek prezradiť Radičová.

Koaliční partneri by totiž radi počuli od Sulíka odpoveď na otázku, či súhlasí s kompromisom alebo nie. Uvidíme však hovorí aj OKS, ktorá zatiaľ euroval odmieta podporiť. "Nepoznám ten návrh, nevieme, či bude prijateľný. Náš názor sa zatiaľ nemení, uvidíme," povedal jej predseda Peter Zajac.

Zahraničná televízia na Slovensku

Slovenské politické šarvátky už rezonujú aj v zahraničných ušiach a tak sa úplne netradične prišiel na koaličnú radu pozrieť aj novinár z japonskej televízie. "Budete poslednou krajinou, ktorá bude schvaľovať euroval a my chceme lepšie vidieť do toho, čo sa vlastne na Slovensku deje," prezradil novinár NHK Jun Takahashi.

Druhé hlasovanie - umieráčik pre koalíciu

Európa sa však o euroval báť nemusí. Ak by v parlamente neprešiel pri prvom hlasovaní, prejde pri druhom s pomocou Roberta Fica. To už ale vládnej koalícii bude odbíjať umieráčik...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy