Skoro jasno
16°
Bratislava
Šéf parlamentu vraj šíri prostoduché nezmysly
Zdielať na

Šéf parlamentu vraj šíri prostoduché nezmysly

Hoci sa čas kráti, koalícia je na hony vzdialená od dohody okolo eurovalu. Richard Sulík (SaS) naznačil, že tlak, aby sa hlasovanie o eurovale spojilo s hlasovaním o dôvere vláde, je intrigou voči premiérke.

Tá intriga vraj prichádza najvyšších miest SDKÚ. Béla Bugár (Most-Híd) navrhuje, aby sa čo najskôr zišla koaličná rada  - a neskončila sa, kým sa nedohodnú.

Ak predseda Richard Sulík šíri podľa hovorcu SDKÚ-DS Michala Lukáča prostoduché nezmysly, svedčí to o tom, že on sám nemá čestné úmysly. „Ak navrhuje trom stranám vládnej koalície, aby schválili záchranný euroval so stranou Smer-SD, usvedčuje sám seba, že mu nejde ani o val, ani o Slovensko,“ uviedol v reakcii.

Intriga SDKÚ?

Sulík povedal, že ľuďom, ktorí tlačia na premiérku Ivetu Radičová, aby spojila hlasovanie o eurovale s hlasovaním o dôvere vláde primárne nejde o euroval, ale o niečo iné. Sulík nechcel povedať konkrétne mená, kto na Radičovú tlačí.

Pripustil ale, že ide o stranícku intrigu asi z radov SDKÚ-DS, teda tlačia ju jej vlastní, aby padla vláda. "Áno, toto je môj dojem z tohto celého, z tejto celej rošády," povedal Sulík v TV Markíza.

"Určite už nejde o euroval, preto, lebo keby došlo k tomu spojeniu s hlasovaním o dôvere vláde, tak potom už Smer nemôže zahlasovať za euroval ani kebyže hneď chcel," argumentoval predseda SaS. 

TASR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy