Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Predčasné voľby na spadnutie, euroval rozbíja koalíciu
Zdielať na

Predčasné voľby na spadnutie, euroval rozbíja koalíciu

Eurovalový kríž koalíciu tlačí stále viac. Zmeny musia byť odhlasované do 11. októbra. Nateraz sa koalícii stále nedarí zmeniť názor SaS - a to aj napriek tomu, že viacerí koaliční predsedovia stále častejšie skloňujú slová o predčasných voľbách

Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Ján Figeľ v nedeľu pripustil, že hlasovanie o eurovale môže znamenať rozpad koalície. Zdôvodnil to tým, že vláda svoj postoj k eurovalu vyjadrila a nemohla by neakceptovať hlasovanie parlamentu, kde by postoj vlády nebol schválený väčšinou poslancov. KDH však nad predčasnými voľbami neuvažuje. Upozornil, že euroval nie je o Grékoch, ale o eure. Je mu ľúto, že to SaS nechápe.

Podľa neho je euroval zásadná otázka pre dôveryhodnosť slovenskej vlády. "Ak to Sulík pochopí, bude hľadať argumenty na zmenu postoja," uviedol Figeľ s tým, že Slovensko by euroval nemalo zablokovať. Priestor na rokovania o tejto téme vidí najmä u prezidenta SR Ivana Gašparoviča.  Euroval podľa neho je v záujme štátu a preto by mal byť chápaný konsenzuálne.

Radičová, Miškov, Sulík, Figeľ, Lipšic

TASR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy