Jasno
20°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sulíkovci kompromisu netlieskajú, eurovalu vravia nie
Zdielať na

Sulíkovci kompromisu netlieskajú, eurovalu vravia nie

Z centrály SDKÚ sa dnes mala ozvať očakávaná odpoveď na to, či straníci budú tlačiť Ivetu Radičovú, aby hlasovanie o eurovale spojila s hlasovaním o dôvere vláde. SDKÚ sa odpovedi vyhla a sulíkovcom poslala akýsi kompromisný návrh, ktorý však počíta s tým, že euroval v parlamente schvália. Skúste hádať, akú odpoveď má šéf SaS.

"Kde je vôľa, tam je cesta," filozofoval predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda. Zároveň ponúkol riešenie, ktoré ako mnohé iné núti Richarda Sulíka povedať eurovalu "áno". "Minister financií ponúka odovzdať časť svojich významných kompetencií."

Sulíkovo NIE!

Ak by s pomocou SaS prešiel euroval parlamentom, Miklošove právomoci rozhodovať o peniazoch z eurovalu by prešli na vládu a parlamentný výbor. Šéf SaS však do centrály modrých okamžite odkázal - s nami nerátajte!

"SaS vie byť hravo prehlasovaná. To znamená, že my by sme v konečnom dôsledku nedokázali zabrániť tomu, aby slovenskí daňovníci boli masívne poškodení," vysvetlil Sulík. "Bude to znamenať, že nemajú snahu hľadať kompromisy," komentoval Sulíkovo odmietnutie Béla Bugár.

Ani dvojité hlasovanie sa nekoná

V straníckych šanónoch SDKÚ tak ako založený skončil nielen návrh pre Richarda Sulíka, ale aj ten o spojení hlasovania o eurovale s hlasovaním o dôvere vláde. Aj to sa totiž nateraz odkladá. "Je predčasné, aby som siahla po takto krajnom nástroji, ktorý môže viesť k politickej destabilizácii," potvrdila Iveta Radičová.

Euroval už odsúhlasilo sedem zo šestnástich krajín, vo štvrtok by sa bez problémov malo pridať aj Nemecko. Slovensko, kde je čiastočná vôľa, ale vôbec žiadna cesta, sa pripojí ako posledné...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy