Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO: Sánkovačka v prvý školský deň? Je to možné...
Zdielať na

VIDEO: Sánkovačka v prvý školský deň? Je to možné...

Po dvojmesačnom oddychu si do školských lavíc sadlo takmer 750 tisíc detí. Také prekvapenie, aké dostali malí školáci z Liskovej pri Ružomberku, ste ešte nevideli. Pri takmer tropických teplotách sa vyšantili na snehu. Pozrite si VIDEO.

6-ročné deti si prvý krát sadli za školské lavice. Na tvárach rodičov či starých rodičov sa tak miestami striedal úsmev a plač. Väčšina detí, najmä prvákov, sa do školy tešili. Niektorí z nich, zrejme tí učeniachtiví, si dokonca začali listovať v učebniciach. Všetko sa začalo úvodným ceremoniálom, kde sa recitovalo, spievalo či tancovalo. Na 6-ročnú Nikolku sa prišiel pozrieť aj jej dedo Vladimír Mečiar.

Školáci z Liskovej začali školský rok naozaj nezvyčajne. Na ich úvodnom ceremoniáli bol dokonca olympionik Rado Židek. To však nie je všetko! Aj keď teplomer sa hnal takmer ku tridsitatke, deti sa pred školou sánkovali a guľovali ostošesť. 

Určite takto vyzerá Komenského škola hrou. Sneh pracovníci školy zabezpečili z neďalekého zimného štadiónu. Na snowboarden sa predviedol nielen Rado Židek, ale aj riaditeľ školy.

Navrhované zmeny z dielne ministra školstva už nadobudli platnosť, školy ich ale zavedú postupne, potrebujú vraj ešte čas. V hlavnom meste sa zatiaľ žiadna zo škôl nerozhodla posunúť začiatok vyučovania. K ďalším zmenám, ako je  napríklad rozpis hodín či presúvanie učiva v ročníkoch, pristupujú školy taktiež veľmi opatrne.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy