Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
EXKLUZÍVNY ROZHOVOR: Aké má P. Pellegrini pocity pred inauguráciou a stretneme v prezidentskom paláci aj Geryho?
Zdielať na

EXKLUZÍVNY ROZHOVOR: Aké má P. Pellegrini pocity pred inauguráciou a stretneme v prezidentskom paláci aj Geryho?

BRATISLAVA / Do dnešného dňa idem s veľkou pokorou a rešpektom, uviedol zvolený prezident Peter Pellegrini. Inauguráciu označil za najdôležitejší moment svojho života. Reportér TV JOJ Jakub Prok ho dnes ráno odchytil počas venčenia jeho psa Geryho. Dnešnej inaugurácii sa zúčastní aj ruský diplomat, na čo viacerí, najmä opoziční poslanci, reagovali kriticky a rozhodli sa na ceremóniu neprísť. Čo si o to myslí Peter Pellegrini?

Reportér TV JOJ zastihol zvoleného prezidenta na prechádzke

"Aspoň hodinovú prechádzku si dám, ak mi dovolí čas. Ale najmä dnes, vyčistím si hlavu v prírode," povedal zvolený prezident SR Peter Pellegrini. Dnešok považuje za najdôležitejší moment v jeho kariére, z ktorého má veľký rešpekt. "Až zložením sľubov preberiem všetku ťarchu na svoje plecia, no budem sa snažiť si to užiť. Človeku sa to stane raz, možno dvakrát za život," dodal.

Dnešné počasie inaugurácii prialo. "Počasie beriem ako dobrý signál, snáď bude počas týchto piatich rokov viac slnečných dní ako zamračených," povedal. Na prechádzkach častokrát stretne ľudí, ktorí sa mu pozdravia. "Dnes budú opatrenia prísnejšie," reagoval Pellegrini. Je to práve z dôvodu májového atentátu na premiéra SR Roberta Fica. "Nechcem si ale odobrať možnosť byť s ľuďmi. Verím, že bezpečnostné pravidlá sa budú zjemňovať, aby som s ľuďmi mohol byť tak, ako doteraz," avizoval Pellegrini.

Stretneme v prezidentskom paláci aj Geryho?

Pes Petra Pellegriniho je podľa jeho slov naučený chodiť do práce. Bude aj návštevníkom prezidentského paláca. "Vo voľnejších dňoch ma bude sprevádzať v kancelárii. Návštevníci paláca ho určite budú môcť stretnúť na chodbách," reagoval zvolený prezident. 

Ako reagoval na príchod na inauguráciu ruského diplomata?

"Pozývala kancelária NR SR, nie ja, ale nevidím na tom nič zlé, myslím, že sa z toho robí zbytočne veľká vec. Na inaugurácii ruského prezidenta bol francúzsky veľvyslanec," reagoval. Zvolený prezident si myslí, že celá vec sa zbytočne nafukuje.

"S Ruskom po pominutí tohto konfliktu budeme určite komunikovať a nadväzovať politickú diplomaciu," objasnil. "Ak vám mám tak ľudsky povedať, mne vôbec človek, ktorého považujem za najväčšie zlo slovenskej politiky, chýbať na inaugurácii nebude," uzavrel Pellegrini pri reakcii na neúčasť niektorých politikov na dnešnej inaugurácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy