Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Polícia zadržala predajcu falošných vstupeniek: Spôsobil škody vo výške 2 miliónov korún
Zdielať na

Polícia zadržala predajcu falošných vstupeniek: Spôsobil škody vo výške 2 miliónov korún

PRAHA / Česká polícia zadržala predajcov falošných vstupeniek. Išlo o stovky lístkov na športové podujatia. Ľudia sa na tieto podujatia následne nedostali. Spôsobil tak škodu presahujúcu dva milióny českých korún.

​Vstupenky predával na zápasy MS v hokeji 2024 českej aj slovenskej reprezentácie a tiež na Majstrovstvá Európy vo futbale 2024. Okrem toho ponúkal aj zážitky na kanadsko-americkú NHL. Vstupenky však nemal žiadne. "Predával ich cez sociálne siete," tvrdí polícia. "Kriminalistom sa podarilo zadokumentovať, že muž predal minimálne 660 vstupeniek a poškodeným tak spôsobil škodu vo výške viac ako 2-miliónov korún. Doteraz sme zadokumentovali 30 poškodených osôb," zdôraznila hovorkyňa polície ČR Ludmila Čírtková. 

Muž je stíhaný na slobode

V jednom prípade kúpil vstupenky od podvodníka ďalší predajca. Dôveroval tomu, že sú pravé a ďalej ich predával. "Všetky vstupenky mali rovnaký čiarový a QR kód," dodala hovorkyňa. Muž je stíhaný na slobode. V prípade odsúdenia mu za trestný čin podvodu takýchto rozmerov hrozí 8 rokov za mrežami. "Kriminalisti obvinili 43-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu podvodu," uzavrela hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy