Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bratislavu zaplnili gejovia a lesby. Policajti mali manévre
Zdielať na

Bratislavu zaplnili gejovia a lesby. Policajti mali manévre

Centrum Bratislavy zaplnili gejovia, lesby a podporovatelia ľudských práv neheterosexuálov. Hlavné mesto od poludnia zažívalo druhý Dúhový PRIDE. V strehu boli aj muži zákona, na miesto sa totiž schádzali i prívrženci Slovenskej pospolitosti!

Na podujatí sa stretli nielen gejovia, lesby, bi, transgender a intersex ľudia, ale všetci, ktorým nie je ľahostajný koncept ľudských práv a otvorenej spoločnosti. Na akciu prišli aj niektorí politici.

Vidno bolo napríklad europoslankyňu Moniku Flašíkovú Beňovú či primátora hlavného mesta Milana Ftáčnika. Podujatie prišiel podporiť i tajomník ľudskoprávnej rady vlády Kálman Petöcz.

Minulý rok počas historicky prvého slovenského PRIDE na jeho účastníkov fyzicky i slovne útočili pravicoví extrémisti, ktorí v deň pochodu zorganizovali vlastnú protiakciu. Tohtoročná akcia bola oveľa bezpečnejšia. V okolí Hviezdoslavovho námestia bolo aj tak vidieť niekoľko mladých ľudí v čiernom oblečení s vyholenými hlavami.

Skupinka mladých ľudí oblečených v tričkách Slovenskej pospolitosti sa pokúsila proti dúhovému PRIDE protestovať. Členovia skupiny držali transparent s nápisom: Za tradičnú rodinu, proti deviácií, na ktorom bolo aj logo Ľudovej strany - Naše Slovensko. Skupinu strážili ťažkoodenci postavení pred bariéry, ktoré ohradzovali priestor pre konanie PRIDE.

sita

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy