Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slota: Pochodujúcich homosexuálov prídem opľuť
Zdielať na

Slota: Pochodujúcich homosexuálov prídem opľuť

Zdroj: SITA

Osobne nemám nič proti chorým ľuďom, ktorí majú vrodenú homosexualitu, vyhlásil Slota

"Aby sme im ukázali tu v uliciach hlavného mesta Slovenskej republiky, že sú tu nežiaduci element. Osobne si ich tam prídem opľuť," povedal predseda SNS Ján Slota.

"Osobne nemám nič proti nezdravým a chorým ľuďom, ktorí majú vrodenú homosexualitu. Som len presvedčený, že by sa im nemal dávať taký priestor, že pomaly z nich robíme tých, ktorí sú 'in'," vyhlásil Slota.

"Myslím si, že to nemá nič s morálkou, ani s kresťanskými tradíciami, ani spoločnosťou postavenou na rodine. Som hlboko presvedčený, že je to choré," uviedol predseda SNS.

Dodal, že aj keď je podľa neho homosexualita choroba, neznamená to, že treba týchto ľudí prenasledovať. "Predsa nemôžeme ľudí, ktorí sú chorí, stavať k múru. Ale SNS je zásadne proti tomu, aby sme im robili propagandu," povedal.

Zdôraznil, že ak by sa homosexualita stala normou, Slováci do dvoch generácií vymrú. "Ak chce niekto doma súložiť so svojím kamarátom, nech si súloží. Ale nechcem, aby sa na týchto šialencov pozerali moje deti," dodal Slota.

"Takto sa to začína. Česi idú uzákoniť toleranciu mäkkých drog, u nás to už presadzuje ten šialenec Sulík. Vždy sa to začína niečím malým a potom zrazu zistíme, že sme v tom," uzavrel líder národniarov.

"Rozmanitosť je dar, sexuálna orientácia a rodová identita sú prirodzené, vrodené a nemôžeme ich zámerne meniť," vyhlásil na tlačovej konferencii 30. marca Róbert Furiel, projektový manažér akcie nazvanej Dúhový pochod gejov a lesbičiek Pride.

Zároveň vysvetlil, že dúhový PRIDE Bratislava 2010 nie je len podujatím pre gejov a lesbičky, ale je určený celej slovenskej spoločnosti a všetkým ľuďom, ktorí sa stotožňujú s myšlienkou ľudských práv, pre všetkých, ktorí sa stotožňujú s hodnotami otvorenej spoločnosti.

Pripravovaná akcia by mala byť podľa projektového manažéra pokojným a veselým sprievodom mestom spojeným s koncertom. "Pochodu bude predchádzať týždeň kultúrnych, verejných a komunitných sprievodných podujatí," dodala PR manažérka Dúhového PRIDE Bratislava 2010 Romana Schlesingerová.

Pochod sa začne na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí, povedie pešou zónou Starého Mesta a vráti sa naspäť na Hviezdoslavovo námestie, kde bude nasledovať koncert. "Všetky hudobné skupiny, ako aj všetci podporovatelia budú na akcii vystupovať bez nároku na honorár," dodala PR manažérka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy