Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia predviedla 29 protestujúcich proti pochodu Dúhový Pride
Zdielať na

Polícia predviedla 29 protestujúcich proti pochodu Dúhový Pride

Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Protestujúci sa snažili zablokovať Nový most, napádali policajtov, hádzali po nich kamene a použili aj slzotvorný plyn...

Na zabezpečenie akcie bolo podľa jej slov vyčlenených viac ako 200 policajtov z radov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Na zásahu sa zúčastnili aj policajti služobnej kynológie KR PZ v Bratislave, poriečneho oddelenia a použitý bol aj policajný vrtuľník, priblížila hovorkyňa.

V priebehu konania stretnutia na Hviezdoslavovom námestí podľa nej neprišlo k žiadnym mimoriadnym incidentom a polícia nezaznamenala žiadne väčšie problémy.

Ako uviedla pred presunom účastníkov pochodu na Tyršovo nábrežie v bratislavskej Petržalke, ktoré sa uskutočnilo o 17-tej hodine polícia predviedla 12 osôb. Počas tohto presunu sa skupina protestujúcich ľudí snažila zablokovať Nový most, začali napádať policajtov, hádzali po nich kamene a použili aj slzotvorný plyn, priblížila Kurucová. Polícia na základe týchto stretov predviedla 17 ľudí, z ktorých 10 si vyžiadalo lekárske ošetrenie, uzavrela hovorkyňa.

Dúhový Pride Bratislava 2010 bol historicky prvým pochodom gayov a lesbičiek na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy