Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zvládli by ste Maturitu 2024 zo slovenského jazyka a literatúry? Poznáme otázky
Zdielať na

Zvládli by ste Maturitu 2024 zo slovenského jazyka a literatúry? Poznáme otázky

BRATISLAVA / Viac ako 41-tisíc žiakov píše písomné maturitné skúšky. Do 15. marca budú overovať ich vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry, cudzieho jazyka, matematiky a v prípade žiakov maďarskej a ukrajinskej národnosti aj z ich materinského jazyka. Z celkového počtu maturantov je vyše 2 500 žiakov so zdravotným znevýhodnením.

Utorok 12. marca tradične otvoril Maturity 2024 externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry, ktoré bude písať 38-tisíc žiakov. "Z predmetu maďarský jazyk a literatúra čaká to isté viac ako 1 500 rovesníkov zo stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským," priblížili z Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR. 

Portál NÚCEM zverejnil celé znenie otázok, ktoré sa objavili v testoch zo slovenského jazyka a literatúry na Maturite 2024. Pozrite sa a otestujte si svoje vedomosti zo stredoškolského učiva: 

Pozrite si, aké témy slohových prác boli vylosované pre tohtoročných maturantov na testoch zo slovenského jazyka a literatúry:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy