Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Maturanti si napísali slohové práce zo slovenského jazyka. Akú tému by ste si vybrali vy?
Zdielať na

Maturanti si napísali slohové práce zo slovenského jazyka. Akú tému by ste si vybrali vy?

SLOVENSKO / Viac ako 41-tisíc maturantom začali od utorka 12. marca písomné maturity. Do 15. marca budú overovať ich vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry, cudzieho jazyka, matematiky a v prípade žiakov maďarskej a ukrajinskej národnosti aj z ich materinského jazyka. Z celkového počtu maturantov je vyše 2 500 žiakov so zdravotným znevýhodnením.

​​Týždeň písomných maturít v utorok 12. marca tradične otvoril externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry, ktoré bude písať 38-tisíc žiakov. "Z predmetu maďarský jazyk a literatúra čaká to isté viac ako 1 500 rovesníkov zo stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským," priblížili z Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR. 

Toto sú témy slohových prác maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry 2024, ktoré uverejnil NÚCEM na svojej webovej stránke. Akú tému by ste si vybrali vy?

1. Aký pán, taký pes (Charakteristika)

2. Vtedy som si pripadal/pripadala ako v počítačovej hre (Rozprávanie)

3. Dobro a zlo sú v každom človeku, voľba je však na tebe… (Úvaha)

4. Prejav študenta/študentky pri príležitosti návštevy partnerskej školy v inom regióne (Slávnostný prejav)

Portál NÚCEM zverejnil celé znenie otázok, ktoré sa objavili v testoch zo slovenského jazyka a literatúry na Maturite 2024. Pozrite sa a otestujte si svoje vedomosti zo stredoškolského učiva: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy