Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dankova nehoda smeruje do finále. Policajti dostali výčitku
Zdielať na

Dankova nehoda smeruje do finále. Policajti dostali výčitku

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Podpredseda parlamentu mal v januári nehodu, pri ktorej zničil v bratislavskej Dúbravke semafor na križovatke. Z miesta nehody ušiel a prvotné zistenia smerovali k tomu, že za sebou nechal olejovú stopu. Podľa informácií televízie JOJ24 na mieste nechal svoju ŠPZ. Minister spresnil, aký trest dostali policajti, ktorí nehodu vyšetrovali.

Hneď po nehode vycúval a z miesta činu odišiel. ​Na otázku, prečo odišiel z miesta nehody, reagoval rázne. "Pretože so stĺpom asi neviem spísať udalosť, nie?" povedal. Podľa jeho slov to nebolo úmyselné.

Šéf SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko podľa informácií TV JOJ prišiel v stredu 17. januára o vodičský preukaz. K dychovej skúške a výsluchu prišlo až v piatok (12.1.) o pol tretej popoludní.

​Vyšetrovanie je vo finále, tvrdí minister vnútra

​Policajti, ktorí vyšetrovali nehodu Andreja Danka, dostali výčitku - teda písomné pokarhanie. Informáciu, že boli za pochybenia pri vyšetrovaní nehody podpredsedu parlamentu potrestaní policajti priniesla televízia JOJ ešte v piatok. Minister dnes spresnil, aký trest dostali.

Samotný podpredseda parlamentu stále zostáva bez postihu. Vyšetrovanie je ale podľa Matúša Šutaja Eštoka vo finále.

Súvisiace články