Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Danka vyjde semafor drahšie, ako si myslel. Magistrát mu posiela faktúru
Zdielať na

Danka vyjde semafor drahšie, ako si myslel. Magistrát mu posiela faktúru

BRATISLAVA / Polícia zverejní videá z Dankovej nehody a pozrie sa aj na to, ako sa správal šéf SNS po nej. Rovnako preveria aj postup policajtov, ktorí Danka hľadali po nehode na jeho adrese. Vyhlásil to v utorok 16. januára minister vnútra a policajný prezident. Podľa informácií TV JOJ existuje aj svedok, ktorý zrážku so semaforom videl na vlastné oči. Opozícia už medzičasom stihla vyzbierať podpisy na Dankove odvolanie. Magistrát mu posiela za zničený semafor faktúru.

Kamerové záznamy z Dankovej nehody sú zatiaľ minimálne tri. Polícia ich už má v rukách. Jedno video je napríklad z električky. Na záberoch je vidno ako auto vrazilo do semaforu. Danko sa deň po nehode priznal, že šoféroval on. Vraj dostal šmyk. "Viem, že sa ešte sťahujú kamerové záznamy z trás, kde by sa teda mohol pohybovať, takže sa budú analyzovať. Z tých informácií to vyzerá, tak že bol v aute sám," uviedol policajný prezident Ľubomír Solák.

Minister avizuje, že možno už koncom týždňa budú verejnosť informovať, čo sa stalo po Dankovej nehode, a to minútu po minúte. "Zverejníme kamerové záznamy, aby sme vyvrátili akékoľvek podozrenie z toho, že tu ktokoľvek vykonával akúkoľvek nadprácu. Ak zlyhali policajti, vyvodíme zodpovednosť. Ak zlyhal pán Danko, potom je to na vyvodení zodpovednosti pána Danka," objasnil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Auto, rovnako aj stĺp, už policajti zaistili a poslali na expertízu. Podľa informácií TV JOJ existuje okrem kamerových záznamov aj priamy svedok nehody. Aj vďaka nemu a olejovej stope, ktorá končila v Dankovej garáži, bola hliadka pred jeho domom pomerne rýchlo. "Policajná hliadka prišla k Dankovej vile v momente, keď sa zatvárala garážová brána. Jeden z policajtov vystúpil z auta. Danko zjavne pod vplyvom alkoholu ich hneď poslal do pi**," uviedol poslanec NR SR Igor Matovič. "Ak sa teda potvrdí informácia, že sa s ním tá hliadka mohla v nočných hodinách stretnúť, tak mal byť nápomocný," priznal Solák.

Na tieto otázky sme chceli odpovede od samotného Andreja Danka. Ten síce dnes (16. 1.) v parlamente bol, ale novinárom sa vyhol a vraj dnes nebude o nehode hovoriť nič. Čaká ho ešte výpoveď pred vyšetrovateľom a okrem toho aj odvolávanie z funkcie podpredsedu parlamentu. Opozícia trvá na tom, že by mal prevziať zodpovednosť a už vyzbierala potrebné podpisy.

No a kým čakáme na stanovenie termínu mimoriadnej schôdze na odvolávanie, magistrát už vyčíslil presnú sumu za zdemolovaný semafor a Andreja Danka tak zdemolovaný semafor nevyjde 1500 eur, ako si pôvodne myslel. 

Dodávateľ, ktorý spravuje cestné svetlené signalizácie a zvislé dopravné značenia mesta Bratislava zaslal magistrátu v utorok 16. januára cenovú informáciu o výške škody zdemolovaného semafora na Saratovskej ulici v MČ Dúbravka. "V zmysle cenovej informácie od dodávateľa je výška škody vyčíslená na 2 468,95 eur bez DPH. Po tom, ako nám bude dodaná aj faktúra od dodávateľa, vystavíme pánovi Dankovi faktúru za poškodenie semaforu a zvislého dopravného značenia," informoval Magistrát mesta Bratislava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy