Polojasno
15°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V prípade Dankovej nehody nariadil policajný prezident kontrolu postupu policajtov
Zdielať na

V prípade Dankovej nehody nariadil policajný prezident kontrolu postupu policajtov

BRATISLAVA / V prípade dopravnej nehody podpredsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka nariadil prezident Policajného zboru Ľubomír Solák kontrolu postupu policajtov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Opoziční poslanci už podali návrh na odvolanie Andreja Danka

Opozícia už podala návrh na odvolanie šéfa SNS Andreja Danka z postu podpredsedu Národnej rady (NR) SR pre okolnosti jeho dopravnej nehody. Informovalo o tom komunikačné oddelenie hnutia Progresívne Slovensko (PS). Do siedmich dní by mala byť zvolaná mimoriadna schôdza.

Minister vnútra chce zverejniť detaily z nehody vrátane záznamov z kamier

Matúš Šutaj Eštok avizuje zverejnenie detailov vyšetrovania nehody podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS). Informovať chce po ukončení kontroly postupu polície. Verí, že to bude ešte tento týždeň. "Budeme vás informovať o presných, minútových časoch, kedy sa čo udialo, zverejníme kamerové záznamy, aby sme vyvrátili akékoľvek podozrenie, že tu ktokoľvek vykonával akúkoľvek nadprácu," uviedol v utorok. Vyhlásil, že ak došlo k zlyhaniu policajtov, vyvodia zodpovednosť. "Ak zlyhal pán Danko, potom je to na vyvodení zodpovednosti pána Danka," dodal.

Postup polície kritizovala opozícia. Za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň po nehode. Polícia mala podľa opozičných strán Danka o takom čase zobrať na krvné testy.

​K dopravnej nehode došlo vo štvrtok 11. januára večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal.

Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil v piatok popoludní. Mala negatívny výsledok. Danko sa za incident ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy