Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nešťastné ráno na cestách: Na priechode pre chodcov zrazilo auto dve deti
Zdielať na

Nešťastné ráno na cestách: Na priechode pre chodcov zrazilo auto dve deti

ŽIAR NAD HRONOM / Na Ulici M. Chrásteka v Žiari nad Hronom zrazilo v utorok 16. januára ráno auto na priechode pre chodcov dve deti. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa informácií TV JOJ išlo o dve dievčatá vo veku 7 a 13 rokov, ktoré práve išli do školy. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo ambulanciu RZP k dopravnej nehode, ktorej účastníkmi boli dve maloleté deti. Obe boli bez viditeľného poranenia. Záchranári ich previezli na pozorovanie do nemocnice v Žiari nad Hronom," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR.

​Pod nehodu sa pravdepodobne podpísalo počasie a neupravené cesty. Vodič auta dostal šmyk a zachytil deti pri priechode. "Podľa predbežných zistení z miesta nehody vodič osobného auta nedobrzdil a prednou časťou vozidla narazil do prechádzajúcich maloletých chodkýň," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Do nemocnice ich previezli s ľahkými zraneniami s predpokladanou dobou liečby do desiatich dní. Na mieste zasahovali štyria hasiči s jedným vozidlom."Alkohol u vodiča zistený nebol. Okolnosti nehody, ako aj jej presná príčina či miera zavinenia sú v štádiu objasňovania," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy