Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Exkluzívna spoveď: Červenka prehovoril o slávnom úteku cez okno
Zdielať na

Exkluzívna spoveď: Červenka prehovoril o slávnom úteku cez okno

Minulý týždeň opustil na podmienku väzenské múry, dnes si našiel prácu v pekárenstve. Svojho času najhľadanejší bratislavský recidivista Roman Červenka sa zviditeľnil lúpežou, ktorú podľa súdu napokon nespáchal. Pred nami prehovoril o slávnom úteku z okna nemocničných záchodov, živote za mrežami aj o strachu z bánk.

Len pár dní po tom, čo odišiel z väzenia v Hrnčiarovciach nad Parnou je Roman Červenka presvedčený, že jeho rodina už na návštevy za mrežami nebude mať dôvod. V minulosti totiž nebol neviniatko. Za napadnutie policajta a lúpež šperkov mal sedieť do roku 2013.

Minulý týždeň ho však prepustili s 5 ročnou podmienkou. Paradoxne mu pomohla iná ostro sledovaná kauza, v ktorej hral hlavnú úlohu - lúpež banky v bratislavskej Rači. Šancu dostal, keď ho v tomto prípade definitívne oslobodili.

Teraz si užíva prítomnosť rodiny a od pondelka začína pracovať u kamaráta. To, že by si mal v banke otvárať účet, či vyberať peniaze, si zatiaľ nevie predstaviť.
"Určite do banky chodiť nebudem, budem ich obchádzať široko ďaleko, keď tak, tak len bankomatovú kartu."

Práve banková lúpež Červenku preslávila viac ako čokoľvek iné a to napriek tomu, že podľa súdu ju nespáchal. Keď ho policajti zadržali, utiekol im cez záchodové okno a stiahol na seba celoslovenskú pozornosť. Dnes tvrdí, že mu je policajtov, ktorých preňho prepustili ľúto. Útek by však zopakoval.

Po najznámejšom bratislavskom utečencovi polícia pátrala 4 mesiace. Červenka tvrdí, že celý ten čas sa ukrýval na Slovensku, no podrobnosti neprezradil ani najbližším. "Nechcem tým nikoho zaťažovať, nebolo to príjemné, ale keď človek musí, prežije.

Zamyslený Roman Červenka

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy