Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Prasa sa vybralo na výlet do mesta: Chcelo ísť do kostola aj do polikliniky
Zdielať na

Prasa sa vybralo na výlet do mesta: Chcelo ísť do kostola aj do polikliniky

ZLATÉ MORAVCE / Z dediny Žitavany utieklo urastené prasa a prešlo niekoľko kilometrov až do susedného okresného mesta Zlaté Moravce. Tam stihlo okrem iného vbehnúť aj do kostola či k miestnej poliklinike. Ošípanú naháňali policajti a lákali ju aj na jedlo.

​Ošípanú na potulkách si všimli najskôr ľudia skoro ráno v Žitavanoch. Zviera, ktoré utieklo z domu, aj nakrútili. Prasa zo Žitavian prešlo až do Zlatých Moraviec. Zviera, bežalo po chodníku. To už mnoho ľudí volalo na mestskú políciu. Hliadka sa spolu s kolegami zo štátnej polície vybrala po jeho stopách. "Ono bolo kľudné, zvyknuté na ľudí. Sem tam sa rozutekalo a sem tam sa na nás pozrela. Počkala na nás a sme sa naháňali medzi sebou," priblížil Martin Turnai, mestský policajt Zlaté Moravce.

Pozrite si video unikajúceho prasiatka:

​​Prasa dokonca vbehlo aj do kostola, kde sa následne otočilo a pokračovalo k poliklinike. "Vbehlo do kostola. Prvé dvere boli otvorené, druhé boli zatvorené tak tam sa otočilo a vyšlo von. No a pokračovala na túre smerom do mesta," uviedol Turnai. "Asi chcelo ísť na omšu alebo si dať omšové víno," zhodnotil Dušan Kopačka, obyvateľ Zlatých Moraviec.

Spolu s obyvateľmi sa potom policajtom podarilo prasiatko nahnať do dvora polikliniky, nasypali mu aj jedlo. Zavolali miestneho farmára a ten ho odchytili do klietky. Po asi 3 hodinách sa ozval majiteľ a zviera tak z výletu putovalo domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy