Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
V prípade nevyplatenia časti mzdy Mašinovi išlo o technický problém, tvrdí Šutaj Eštok
Zdielať na

V prípade nevyplatenia časti mzdy Mašinovi išlo o technický problém, tvrdí Šutaj Eštok

BRATISLAVA / V prípade nevyplatenia časti mzdy vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Štefanovi Mašinovi išlo o technický problém. Vyplýva to z vyjadrenia ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD). Ten avizoval, že všetko bude v zmysle zákona urobené tak, ako má byť.

Advokát Peter Kubina v utorok (9. 1.) poukázal na platobný rozkaz, ktorým Okresný súd Banská Bystrica uložil Ministerstvu vnútra SR doplatiť Mašinovi služobný príjem za druhú polovicu novembra 2023, počas ktorej na základe neodkladného opatrenia súdu riadne vykonával svoju prácu spolu s úrokom z omeškania 9,50 percenta ročne.

​Minister vnútra Šutaj Eštok najskôr po nástupe do funkcie rozhodol v prípade Mašina o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby. Odvolal sa na zákon, podľa ktorého sa policajt musí dočasne pozbaviť výkonu služby, ak je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu.

Mašin má aj status chráneného oznamovateľa. Bratislavský mestský súd však vydal na jeseň 2023 neodkladné opatrenie, podľa ktorého môže Mašin ďalej pôsobiť vo svojej funkcii. Šutaj Eštok avizoval voči neodkladnému opatreniu podanie odvolania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy