Oblačno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Vražda Daniela Tupého: Adama Puškára prepustili na slobodu
Zdielať na

Vražda Daniela Tupého: Adama Puškára prepustili na slobodu

BRATISLAVA / Páchateľa poznám a preukážem to na súde. Adam Puškár, ktorého súdia za vraždu študenta Daniela Tupého sa dostal na slobodu. Krajský súd ho po 10 mesiacoch prepustil z väzby. Puškár tvrdí, že partiu s ktorou bol v osudnú noc skoro nepoznal a že nebohého študenta sa nedotkol.

​Bozky s manželkou či vrúcne objatie s advokátom. Adama Puškára, obžalovaného z vraždy Daniela Tupého, definitívne prepustili z väzby na slobodu. Tvrdí, že je nevinný. "To už je z vykonaného dokazovania zrejmé," povedal Puškár. Tvrdí, že s partiou neonacistov, ktorá bola v osudnú noc na Tyršáku sa poriadne nepoznal.

S partiou bol vraj von len párkrát

Medzi nich ho mal doviezť jeho bývalý kamarát a zároveň kľúčový svedok Vladimír Malíček. S ním sa poznal od malička. "Ja som si ľudí nelustroval ideologicky, keď idem s niekým na kofolu, a toto bol taký večer. Ja som nikoho nebil a všetko vám objasním na súde. Nápoveďou môže pre vás byť psychologický posudok na pána Malíčka a výsledok jeho detektoru lži, kde on vyšiel ako páchateľ, ktorý dobodal pána Tupého," uviedol Puškár.

Pred súdom už vypovedal aj tento kľúčový svedok. Jeho výpoveď veľa svetla do prípadu nepriniesla, čo dali najavo aj súdy. Sťažnosť prokuratúry uznal súd za bezdôvodnú. Počas trestného konania údajne nedochádzalo k zosilňovaniu dôvodnosti trestného stíhania. 

Na slobode bude s náramkom

Puškárova rodina zložila kauciu 50-tisíc eur. Na nohu dostal monitorovací náramok a musí sa hlásiť u probačného úradníka. Za vraždu Daniela Tupého už v minulosti súdili skupinu, ktorá mala blízko k Piťovcom. Všetkých oslobodili. "Cítil som sa veľmi zle, ale nemal som to komu povedať. Tá polícia, ktorá to vyšetruje, vidíte ako to vyšetruje a vidíte, na koho strane sú pracovníci NAKA a operatívci," tvrdí Puškár.

"Všetci, ktorí s tým mali mať niečo spoločné, boli údajne zadržaní 48 hodín. Pán Malíček chvíľu. Všetkým zobrali 9 z 10 vzoriek DNA a porovnávali ich, keď ešte nemali stotožnené, len pánovi Malíčkovi nezobrali. Všetkým potom zobrali mobilné telefóny, len pánovi Malíčkovi ich nezobrali," vysvetľuje obhajca Adama Puškára Roman Benedikovič.

Adam Puškár sa postaví pred súd koncom februára. Tvrdí, že každého jedného pojednávania sa zúčastní a dokonca, že odhalí aj skutočného vraha.

Pozrite si celý rozhovor s advokátom Adamom Puškárom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy