Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nešťastie na železnici: Chvíľa na vagóne mladíka môže stáť život
Zdielať na

Nešťastie na železnici: Chvíľa na vagóne mladíka môže stáť život

BRATISLAVA / Stačili by základné vedomosti z fyziky a všetko mohlo byť inak. Viacerým cestujúcim včera cesta vlakom z Bratislavy trvala dlhšie ako mala. Mohol za to ťažko pochopiteľný čin 27-ročného muža. Mladík preliezal cez vagón a skončil v umelom spánku.

Jeden z rušňovodičov osobného vlaku si v pondelok 8. januára krátko pred 17. hodinou na železničnej stanici Bratislava predmestie všimol, že medzi koľajami nehybne leží osoba. Na miesto boli privolané záchranné zložky, ktoré našli muža s rozsiahlymi popáleninami. "Muža zasiahol elektrický prúd, keď preliezal cez stojaci vlak. K zranenej osobe bola privolaná zdravotná pomoc a polícia," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Vladimíra Bahýlová.

Muž mal rozsiahle popáleniny

Pri preliezaní cez vagón si zrejme 27-ročný muž neuvedomil, že má nad sebou 22-tisíc voltov. Mladík utrpel popáleniny na 40 percentách tela. Záchranári ho vo vážnom stave previezli do Nemocnice Ružinov. "Aktuálne je tento pacient v umelom spánku, je v kritickom stave. Naši lekári robia všetko pre záchranu jeho života," potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

Železničnú dopravu sa podarilo obnoviť po dvoch hodinách. Z akého dôvodu muž preliezal cez odstavený vozeň nie je známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy