Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Len 22-ročný muž sa vyhrážal streľbou na základnej škole, skončil v cele
Zdielať na

Len 22-ročný muž sa vyhrážal streľbou na základnej škole, skončil v cele

GELNICA / Polícia obvinila 19-ročného Košičana, ktorý sa cez sociálnu sieť vyhrážal žiačke základnej školy (ZŠ) v okrese Gelnica streľbou. Odvolával sa pritom na tragickú udalosť v Prahe z vlaňajšieho decembra. Mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia.

Mateja vo štvrtok 11. januára priviedla policajná eskorta pred spišskonovoveskú sudkyňu. Rozhodovala o jeho vzatí do väzby po tom, čo ho policajti obvinili zo šírenia výhražnej správy. Sudkyňa návrhu prokuratúry vyhovela a Mateja poslala do preventívnej väzby.

Žiačka si našla odkaz v jednej z aplikácií v posledný deň uplynulého roka. Výhražné odkazy boli zdieľané aj medzi iných spolužiakov. Keďže tieto správy vyvolali vážne znepokojenie personálu školy, žiakov ale i rodičov, riaditeľka zalarmovala policajtov. "Osoba, ktorá sa tohto skutku dopustila, bola vypátraná v Košiciach. Po vykonaných potrebných procesných úkonov bola umiestnená do cely policajného zaistenia," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Obvinenie z šírenia poplašnej správy

Mladého Košičana obvinili z prečinu šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Zároveň sa podľa Ivanovej bude skúmať aj duševný stav obvineného. Policajti tiež spracovali podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

V Nitre sa páchateľ vyhrážal zastrelením pracovníkom školy

Páchateľ sa mal v mailovej správe vyhrážať pre neriešenie šikany. Policajti odosielateľa správy odhalili, rovnako ako miesto jeho pobytu. Pri domovej prehliadke ho zadržali a umiestnili do policajnej cely. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 20-ročnej osobe pre prečin šírenia poplašnej správy.

Podľa informácií televízie JOJ správu s predmetom šikana dostala škola 23. decembra. Boli sviatky, a preto si anonymný odkaz prečítali o 4 dni. Podrobnosti zisťovala reportérka TV JOJ Diana Pavlisová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy