Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Streľba v Parchovanoch. Strelcom bola mama nebohého Romana
Zdielať na

Streľba v Parchovanoch. Strelcom bola mama nebohého Romana

PARCHOVANY / V súvislosti so samovraždou 15-ročného Romana, žiaka základnej školy v Parchovanoch, trebišovská polícia preveruje incident so streľbou z plynovej pištole. Na ulici, kde bývajú Romanovi rodičia, pred domom jednej z jeho spolužiačok zaistili policajti vystrelené nábojnice.

​Reportér TV JOJ Rasťo Striško priamo na mieste zistil, že strieľala Romanova mama. "V nedeľu po pohrebe nášho syna, keď už odišli aj hostia, tak som rozmýšľala, že som si práve pochovala jediného syna. Ja nie som žiaden kriminálnik ani nič také, ani by som nikomu neublížila. Ale bohužiaľ, urobila som strašnú hlúposť. A keďže už bola polnoc, všade ticho a vo mne ten smútok a tlak a to všetko - vzala som tú zbraň a postavila som sa pred ich dom. Nechcela som nikomu ublížiť, len do vzduchu som vystrelila, ani neviem koľko nábojov tam bolo. Nepekné slová som zakričala. Je to zbraň, ale je to plynová pištoľ so zatavenou hlavňou," uviedla Iveta Michalíková, mama nebohého Romana.

​Desivá tragédia, ku ktorej došlo 20. novembra v Parchovanoch, zasiahla celé Slovensko. 15-ročný chlapec skočil zo strechy základnej školy. Záchranári ho previezli do nemocnice, kde neskôr zomrel. Rodičia nebohého Romana tvrdia, že bol dlhodobo obeťou šikany.

Na pohreb prišlo odprevadiť Romana viac než sto ľudí. Zo základnej školy prišli len niektorí učiteľa a pár deti. Rodičia žiadajú potrestanie šikanátorov aj odstúpenie riaditeľa školy za dlhodobo prehliadanú a neriešenú šikanu. Prípad vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy