Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Desivý nález: Neďaleko rodinných domov našli v potoku mŕtve telo
Zdielať na

Desivý nález: Neďaleko rodinných domov našli v potoku mŕtve telo

JASOV / K hrozivému incidentu došlo v stredu 29. novembra v obci Jasov. Nehybné telo muža našli v potoku neďaleko rodinných domov. Muž mal byť od pondelka nezvestný. Z rieky ho museli vybrať hasiči, ktorí museli byť istení lanom.

Podľa miestnych si nebohý zvykol vypiť alkohol. "On bol alkoholik, ale iba vtedy vypil, keď mu doniesli kamaráti," priblížila príbuzná nebohého. A tak to bolo podľa nich aj v osudný deň. Muž mal popíjať alkohol v jednom z domov. "Vypil tam jednu fľašu a potom tak asi o šiestej večer sa vybral, že ide domov," uviedla príbuzná.

Od vtedy ho nevideli a tak volali policajtov, ktorí ihneď začali s pátraním. "Včera (28. 11.) prijala polícia oznámenie o nezvestnosti 49-ročného muža z obce Jasov. Policajti už večer vykonali previerky na miestach možného výskytu nezvestnej osoby, no aj napriek úsiliu sa muža nájsť nepodarilo," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach

Po mužovi policajti v spolupráci so psovodom a služobným psom po mužovi opäť pátrali. Dnes (29. 11.) ráno sa jeho zasnežené telo podarilo nájsť v rieke Bodva. Nebohého muža museli z toku rieky dostať hasiči, ktorí museli byť istení lanom. "Po príchode na miesto udalosti sme asistovali policajnému zboru pri vytiahnutí utopenej osoby z rieky Bodva," priblížil Miroslav Hric, veliteľ zásahu HaZZ Moldava nad Bodvou.

Mužovi už pomôcť nedokázali. V ľadovej vode bol pravdepodobne dva dni, lekár musel konštatovať už len smrť. Na určenie presnej príčiny nariadil pitvu. "Po ukončení obhliadky miesta udalosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy