Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Študenta dobodali v školskej telocvični
Zdielať na
Krimi

Študenta dobodali v školskej telocvični

SEVERNÁ KAROLÍNA/USA / V americkom štáte Severná Karolína dobodali študenta, ktorý zraneniam podľahol na mieste. Ďalšieho žiaka museli hospitalizovať. Polícia informovala, že jedného muža odviedli do väzby.

Po útoku nožom na strednej škole v Severnej Karolíne zomrel jeden študent a ďalšieho hospitalizovali v nemocnici so zraneniami, ktoré neboli život ohrozujúce. Stalo sa to počas rannej bitky v telocvični na strednej škole. Rodičia žiakov, ktorí navštevujú školu, okamžite prišli do školy. Dúfali, že to, čo počuli, nie je pravda.

"Jediné, na čo som dokázala myslieť, keď som sem prichádzala, bola naša posledná konverzácia. Mala som strach," reagovala matka študenta, ktorý tiež navštevuje túto strednú školu. 

Jedného muža odviezli do väzby. Polícia neuviedla, či išlo o študenta školy. Predstaviteľ miestnych úradov zdôraznil, že školy by mali byť bezpečným miestom ako pre študentov, tak aj zamestnancov. Podľa štatistík každý deň zomiera v Amerike 12 detí v dôsledku násilia so zbraňou. Ďalších 32 je zranených. Po celej Amerike ľudia už niekoľko rokov protestujú proti držaniu zbraní. Odhaduje sa, že približne 4 a pol milióna detí žije v dome, kde je nabitá a odomknutá aspoň jedna zbraň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy