Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO: Prvý viceprezident Policajného zboru Branko Kišš sa vrátil do práce
Zdielať na

VIDEO: Prvý viceprezident Policajného zboru Branko Kišš sa vrátil do práce

BRATISLAVA / Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru. Vyplýva to z neodkladného opatrenia. To vydal Mestský súd Bratislava IV. Podľa advokáta Petra Kubinu rozhodnutie potvrdzuje nezákonnosť konania ministra vnútra. Branko Kišš sa preto v piatok 10. novembra do práce vrátil. Na jeho návrat do práce sa išiel pozrieť reportér TV JOJ Radovan Antoži.

​Branko Kišš si myslí, že vzťahy na pracovisku budú napriek tomu normálne a neočakáva, že by mu riaditeľ, ktorý ho už raz vyhodil, robil naprieky. Podľa jeho slov od začiatku videl, že na to, ako postupoval minister, dôvod nebol. 

Šutaj Eštok sa takmer hneď po vymenovaní do funkcie ministra vnútra zbavil Branka Kišša, ale aj policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorého presunul na útvar cudzineckej hraničnej polície do Banskej Bystrice. Mestský súd Bratislava IV vo štvrtok 9. novembra vydal neodkladné opatrenie, ktorým ho Kišša ustanovil späť do funkcie. Jeho advokát Peter Kubina podal toto opatrenie aj v rámci čurillovcov, o ktorých musí súd rozhodnúť do 30 dní. Kubina povedal, že čaká rovnaké vyjadrenie súdu ako v prípade Kišša. Podľa súdu konal Šutaj Eštok nezákonne.

Súvisiace články