Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Od Gašpara k Mor ho! Kampani na sociálnych sieťach sa medze nekladú
Zdielať na

Od Gašpara k Mor ho! Kampani na sociálnych sieťach sa medze nekladú

BRATISLAVA / Predvolebná kampaň na sociálnych sieťach pokračuje a nádejní poslanci siahajú po čoraz bizarnejších spôsoboch, ako sa predstaviť voličovi. Uplynulé dni sme preto mohli vidieť rozbor filmu Barbie v podaní Branislava Gröhlinga, ale aj najznámejšiu scénu z Hamleta – hoci na slovenský spôsob. Do úvahy o bytí sa totiž zaplietla pasáž z Mor ho!

500-ky, športové aktivity, eventy pre rodiny s deťmi, kuchárske knihy. To všetko sú spôsoby, ako chcú politici zaujať voliča. Už o mesiac a pol sa totiž budú nanovo rozdávať karty a pre niektoré strany to podľa prieskumov nevyzerá ružovo.

Nelichotivý trend v prieskumoch chcú preto politici zvrátiť a okrem tradičných kampaní stúpa aj aktivita na sociálnych sieťach. Uplynulé dni sa veľká pozornosť venovala najmä Tiborovi Gašparovi, ktorý opäť raz skončil na chvíľu v rukách NAKA. Aj to ale stačilo na to, aby sa z policajného prezídia stalo pútnické miesto.

"Gašpar je asi jediný človek, ktorému pália sviečky počas života. Toto je neskutočný bizár," uviedol Miroslav Žiak na Facebooku. "Som nesmierne rád, že ste kričali so mnou, lebo by im aj toto prešlo," informoval Tibor Gašpar.

"Gašpar je pomaly anjel a Kaliňák za ním hrá s harfičkou," povedal Juraj Šeliga. "Gratulujeme Smeru, že im opäť porastú percentá," vyjadril sa Tomáš Taraba. "V demokracii je absolútne neprípustné, aby sa trestný čin stal súčasťou politiky. No bol to práve Igor Matovič, kto urobil zo stíhania prominentov bývalých vlád ústrednú tému svojho vládnutia. Jamu, v ktorej ho jedného dňa Robert Fico pochová, si Matovič vykopal sám," avizoval politický komentátor TV JOJ Arpád Soltész.

Na internete politici ale nesiahajú len po vážnych témach. Zaujímajú ich aj blockbustery:

Rovnako svojsky sa voliča pokúša zaujať aj nádejný poslanec Tomáš Holkovič, ktorý kandiduje za OĽaNO:

Začalo sa to ako Hamlet, ale skončilo ako Mor ho. Kreativite na sociálnych sieťach sa medze rozhodne nekladú:

Do volieb stále ďaleko, čo znamená, že politického bizáru bude pribúdať. Otázne ale je, či to politikom na konci dňa pomôže, alebo naopak uškodí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy